Naslovnica / Napovedi in obvestila / Vabljeni na sobotno tržnico Okusi Kamnika: Vsak obiskovalec bo prejel brezplačno sadiko zelenjave

Vabljeni na sobotno tržnico Okusi Kamnika: Vsak obiskovalec bo prejel brezplačno sadiko zelenjave

Zadnja sobota v mesecu je namenjena tržnemu dnevu na Glavnem trgu in tokratna sobotna tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki bo v soboto, 25. aprila 2015, med 8.00 in 13.00 uro, bo postregla z bogato obloženimi stojnicami lokalnih pridelovalcev hrane. Na svoj račun bodo prišli tudi vrtičkarji in vsi ljubitelji cvetja, vrtnarji pa bodo ponudili kakovostne sadike zelenjave in cvetja, saj je vse bolj pomembna samooskrba in varna hrana.

V ta namen bomo na TIC stojnici vsakemu obiskovalcu podarili sadiko zelenjave in tako simbolično opozorili na večjo samooskrbo.

Nekaj pametnih vrtnarskih domislic bomo prikazali na delavnici-sejalnici. Uporabili bomo posebne ekološke materiale in  semena, pa še orodje bo nekaj posebnega, kot je posebno vrtnarjenje in so posebne rastline na vrtu. Posejali in posadili bomo nekaj “zdravja” in se potem okrepčali s slastnimi napitki iz »Vrta zdravilnih rastlin«.

S cvetličnimi pozdravi do sobotne tržnice načrtujte vrtičke, četudi le v lončkih….

Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik