Naslovnica / NOVICE / Varovanci Sožitja z Božičkom in Baretkami

Varovanci Sožitja z Božičkom in Baretkami

V osnovni šoli Stranje je dopoldan Božiček obiskal varovance Društva Sožitje Kamnik, ki so jim člani gledališke skupine Baretka odigrali igrico o dogodivščinah palčka Neznalčka.

Kot vsako leto, so varovanci Društva Sožitje tudi letos nestrpno čakali na obisk Božička, da pa je bilo čakanje na enega izmed decembrskih dobrih mož lažje, pa so jim člani gledališke skupine Baretka iz OŠ Stranje pripravili prikupno igrico o dogodivščinah palčka Neznalčka, ki je skupaj s prijatelji palčki poletel z balonom, ki je nekoliko trdo pristal v vasi samih palčic.

sozitje bozicek 015 1

 

Nepričakovan obisk palčkov, ki so dobesedno padli z neba, je palčicam povzročil nemalo preglavic, še posebej zaradi navihanega Neznalčka, ki si včasih rad kako zanimivo zgodbico, da bi izpadel večji frajer, tudi izmisli. Denimo kaj takšnega, da so oblaki narejeni iz kaše preko katere se je potrebno pri letu z balonom prejesti z žlicami.

 

Neznalčkove dogodivščine so podrobno popisane v zajetni knjigi z naslovom Neznalčkove dogodivščine, ki jo je napisal ruski pisatelj Nikolaj Kikolajevič Nosov, vprašanje pa je, če otroci to imenitno knjigo, po kateri je nastala tudi igrica, ki so jo, pod mentorskim vodstvom Mire Papež, danes odigrali igralci dramske skupine Baretka iz OŠ Stranje, sploh še poznajo.

sozitje bozicek 015 164

Toliko bolje pa otroci in varovanci Društva Sožitje Kamnik zagotovo poznajo Božička, ki je mednje prisopihal ob koncu igrice. Tudi tokrat poln daril, saj so bili, kot je dejal Božiček, Sožitniki tudi letos bolj pridni kot nagajivi. Razen Božička je varovance Društva Sožitje prišel pozdraviti tudi kamniški župan Marjan Šarec. Tudi njega varovanci poznajo prav dobro in še sreča, da je prišel, kajti Božičku je ob dirjanju skozi mesto, prav pri občini, z voza – letos se zaradi pomanjkanja snega še ne more voziti s sanmi – padel velik paket namenjen varovancem, ki ga je župan izročil Božičku, vsem skupaj zaželel lepe praznike.

sozitje bozicek 015 199

V imenu Društva Sožitje Kamnik se je zbranim ter seveda Božičku, županu in vsem ostalim, ki jim pomagajo, zahvalila predsednica društva Metka Hribar, ki se je Božičku zahvalila, da je poskrbel za to, da varovancev letos v mrzlih dneh ne bo zeblo, varovanci pa so se Božičkovih toplih in praktičnih daril neizmerno razveselili.

sozitje bozicek 015 13