Naslovnica / ŠPORT / Vaterpolisti Slovenije so se uvrstili na Evropsko prvenstvo

Vaterpolisti Slovenije so se uvrstili na Evropsko prvenstvo

Po dolgih sedmih letih se je slovenski mladinski vaterpoliski reprezentanci, v kateri so tudi Kamničani, znova uspelo uvrstili na Evropsko prvenstvo.

Reprezentanca mladincev je na kvalifikacijah, ki so se od 11. do 13. maja odvijale v Kranju, osvojila drugo mesto, fantje pa so po dveh zmagah v tretji tekmi zgubili.

Vedeli smo da Švica ne bi smela predstavljati večje ovire, tako da so fantje so tekmo pripeljali do konca z rezultatom 10:6. Odločilna je bila tekma z Malto, ki je v soboto zvečer dobra napolnila tribuno zimskega bazena v Kranju. Navijači so dali fantom vedeti, da si vsi želimo te zmage, glasna podpora in borbenost ekipe pa je prinesla zmago z 10:9 in uvrstitev na EP, ki bo potekalo v Minsku. V zadnji tekmi proti Romuniji je reprezentanca izgubila 11:4.

Velik delež pri uspehu so prispevali tudi trije fantje iz Kamnika: Blaž Briški, Rok Bergant in Luka Sokler, ki so bili nepogrešljivi pri taktičnih zamislih trenerja Aleša Komelja. Sedaj fante čaka končnica državnih prvenstev, nato pa priprave preko poletja.

Večino reprezentance so sestavljali fantje iz Kranja: Jan Justin, Matic Rahne, Dejan Gostič, Martin Mrgole, Urban Verbič, Aljaž Troppan, in Andraž Pušavec, iz Ljubljane sta bila: Maj Lipnik in Alisan Salihi, prvi vratar je Aleksander Dekovič iz Kopra,  trener in pomočnik trenerja Jaka Mikoletič, fizioterapevt Andraž Smolej, prihajajo iz Kranja.

Strelci za Slovenijo so bili: Blaž Briški in Aljaž Troppan 6, Jan Justin 5, Matic Rahne 4, Rok Bergant 2 in Urban Verbič 1 gol.

Čestitke celotni ekipi!

Dare Homar

X