Naslovnica / KULTURA / Večer z Natašo Pičman v Šoli idej

Večer z Natašo Pičman v Šoli idej

sola idej picman 5V galeriji Šola idej na Šutni je sinoči potekal pogovor z umetnico Natašo Pičman, alias Nora de Saint Picman, ki v tamkajšnji galeriji že od 4. septembra razstavlja svoje keramične skulpture.

Razstava je nastala kot plod sodelovanja Šole idej s KUD Hiša keramike in je bila v času pred Dnevom narodnih noš odprta kot del 2. bienalnih Dnevov keramike in lončarstva Kamnik 2015.

Kot je v spremljevalni zloženki razsave zapisala Nataša Pičman  oz. Nora de Saint Picman, je sama tematika Vojščakov deloma inspirirana z ekspresivnimi deli senegalskega kiparja Ousmana Sowa, katerega ime so si izposodili lažni organizatorji fiktivnega Mednarodnega simpozija slikarstva in kiparstva v Dakarju, kjer naj bi se znašla letošnjega marca, kar pa se je na koncu izkazalo za potegavščino oz. prevaro, ki pa je kljub temu privedla do nastanka razstave.

Pogovor z umetnico je vodila Tatjana Hlačer, razstavo keramike Nataše Pičman, pa si lahko v prostorih galerije Šola idej ogledate do konca meseca septembra.

 

sola idej picman 22