Naslovnica / Črna kronika / Večerna nevihta povzročila kar nekaj težav

Večerna nevihta povzročila kar nekaj težav

Nevihta z močnim dežjem in vetrom, ki se proti večeru razbesnela tudi nad Kamnikom in njegovo bližnjo okolico, je dodobra zaposlila tudi kamniške gasilce, ki so, po podatkih Republiške uprave za zaščito in reševanje, okrog pol devete zvečer, zgolj v razmaku nekaj minut, prejeli kar tri pozive za posredovanje.

Ob 20:24 so gasilci dobili obvestilo, da se je na Rozmanovi ulici v Kamniku podrlo drevo. Gasilci PGD Kamnik so drevo razžagali in odstranili.

Le pet minut zatem, ob 20:29 so bili gasilci obveščeni, da je, bržčas zaradi udara strele, zagorelo na Špici nad Kamnikom. Po razpoložljivih podatkih naj bi zagorelo drevo, vendar so ogenj, še pred prihodom gasilcev, pogasile obilne padavine.

Ob 20:33  so gasilci prejeli poziv, da sta se na cesto med Volčjim Potokom in Rudnikom ( Galeriji Repanšek),  podrli dve večji drevesi.  Gasilci PGD Duplica so drevesi in nekaj večjih vej odstranili s cestišča.

21:49 – Močan veter, ki je spremljal nevihto,  jo je zagodel tudi na Jeranovem, kjer je podrl drevo in ga prislonil na električno napeljavo, drevo pa je ogrožalo tudi hišo. Posredovali so gasilci PGD Kamnik.

O več podrtih drevesih, so poročali tudi s poti proti Svetemu Primožu nad Kamnikom.