Naslovnica / ŠPORT / Velik uspeh kamniških šolarjev na Ljubljanskem maratonu

Velik uspeh kamniških šolarjev na Ljubljanskem maratonu

Minuli vikend se je odvijal že 20. Ljubljanski maraton na katerem so se odlično odrezali tudi tekači kamniških šol, saj so na državnem prvenstvu pobrali celo vrsto odličij. Matevž Planko je bil absolutno najhitrejši med srednješolci, v svoji kategoriji je zmagala tudi Ana Milovič, Osnovna šola Stranje, pa je osvojila ekipno prvo mesto.

Kot običajno je ljubljanska maratonska nedelja namenjena maratoncem ter tekačem na 21 in 10 km, sobota pa začetnim rekreativcem, šolarjem in dijakom. Za osnovnošolce in dijake se na progi Ljubljanskega maratona odvija tudi tek za državno prvenstvo.

Kamniška občina se ponaša z vrsto hitrih tekačev, saj v občini deluje kar nekaj društev oz. klubov (Klub gorskih tekačev Papež, Atletski klub Kamnik, Triatlonski klub Trisport…), kjer otroci lahko razvijajo svoje sposobnosti.

Med šolami je trenutno najuspešnejša OŠ Stranje, ki je tudi letos zmagala tudi ekipno.

lj maraton 2015 2

Uvrstitve in rezultati:

Učenci 2003:

2. Aleš Prelovšek (OŠ Stranje)

Učenke 2002:

2. Neža Mohar Gradišek (OŠ Stranje)

Učenci 2001:

2. Rok Sušnik (OŠ Stranje)

3. Lovro Planko (OŠ Frana Albrehta)

Učenke 2001:

1. Ana Milovič (OŠ Stranje)

Na 4.mesto sta se v svojih kategorijah uvrstila še Miha Podbregar (OŠ Stranje) in Jan Škrjanc (OŠ Frana Albrehta) .

lj maraton 2015 1

Med srednješolci je tokrat absolutno zmagal Matevž Planko, dijak SCRM Kamnik, 5. sta bila v svojih kategorijah Domen Obreza in Klemen Bojanc.

Dijakinje Tjaša Vrtačič, Lucija Pevec in Karmen Orehek pa so se ravno tako odlično odrezale in zasedle 6.,7.in 8. mesto (vsi dijaki in dijakinje SCRM Kamnik).

Nataša Planko