Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Velika planina, d. o. o., je prejela najvišjo bonitetno oceno odličnosti zlati AAA

Velika planina, d. o. o., je prejela najvišjo bonitetno oceno odličnosti zlati AAA

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v več kot 18-ih evropskih državah, tudi v Sloveniji. Velika planina, d. o. o., po analizah za leto 2018 spada najboljše poslovne subjekte v Slovenije in se tako uvršča v najvišji razred zlati AAA. Gre za prestižno edicijo zlate bonitetne odličnosti in tako najvišje priznanje, ki jo družba podeljuje na evropski ravni.

Leon Keder, direktor družbe Velika planina d.o.o.

Velika planina je tudi v letu 2018 poslovala z dobičkom. V letu 2018 smo zabeležili 2,13% rast poslovnih prihodkov v primerjavi z rekordnim letom 2017. Družba Velika planina d.o.o. že od leta 2016 ustvarja dobiček rednega poslovanja in čisti dobiček, kar v 20 letnem obdobju pred letom 2016, še ni dosegla.

Direktor družbe Velika planina d.o.o., Leon Keder, je nad rezultati zadovoljen, družba pa strmi še k večjim uspehom in še boljšim rezultatom: »Družbo Veliko planino, d.o.o. smo pred nekaj leti uspešno reorganizirali in optimizirali poslovanje. To je prineslo svež veter v podjetje in med same zaposlene. Iz nekoč podjetja, ki je bilo na meji likvidnosti smo uspeli družbo spraviti do odličnega poslovanja. Le to nam daje zagon, da nadaljujemo v začrtani smeri.«

Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij. Ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 18 evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Bonitetna ocena odličnosti temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12 mesecih. Sestavni del ocene so tudi ocene plačilne sposobnosti, kreditne sposobnosti, zadolženosti, dobičkonosnost in razni drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem. Podjetje z oceno odličnosti predstavlja tako najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, kot so dobavitelji, kupci, zavarovalnice, banke in drugi partnerji.

Velika planina d.o.o.