Naslovnica / NOVICE / Velika planina vabi na dnevno smuko in nočno sankanje!

Velika planina vabi na dnevno smuko in nočno sankanje!

Zjutraj na smuči, zvečer na sani! Vsak konec tedna, od četrtka do nedelje, lahko na Veliki planini uživate v smučarskih zavojih po belih strminah. Smučišče je odprto od 8.30 – 15.30, prva nihalka na planino vas odpelje ob 8. uri. 

Ob petkih in sobotah pa na vrsto pridejo ljubitelji sankanja. Nočno sankanje se prične ob 17. uri in poteka po 2,4 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi. Zadnja nihalka v dolino sankače odpelje ob 21. uri.


Vozovnice lahko kupite tudi preko spleta!

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava, prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 5€ v času nočnega sankanja.


Vozni red, cenike in ostale pomembne informacije si oglejte tukaj
.

Proge za tek na smučeh so urejene. Pričetek tekaške proge je pri gostilni Zeleni rob. Uporaba prog je brezplačna.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Obratujejo vlečnica Jurček ter sedežnica Šimnovec.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili.

Ugodnost: Za smučanje in nočno sankanje velja povratna vozovnica po rednem ceniku!

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja vse do 19:45 ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Ob spustu se lahko sankači okrepčate v gostilni Zeleni rob, kjer na vas čakajo okusne domače pripravljene jedi na žlico, sladki skutini štruklji, topel čaj in drugi napitki. Prav tako bo v času nočnega sankanja odprta tudi okrepčevalnica Skodla.

Vabljeni na Veliko planino!

Besedilo in fotografije: Velika planina d.o.o.