Naslovnica / NOVICE / Velikonočni sejem bo pisano obarval Tuhinjsko dolino

Velikonočni sejem bo pisano obarval Tuhinjsko dolino

Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik vabijo na tradicionalni Velikonočni sejem, ki bo 7. aprila 2019 od 10. do 17. ure v šotoru pri Termah Snovik. Znova bo zadišalo po prazničnih dobrotah z okoliških kmetij, rokodelci pa bodo poskrbeli za velikonočno okrasje ter predstavitev tradicionalnih ročnih del in obrti. Za smeh in solze bo poskrbelo tekmovanje v hitrostnem ribanju hrena.

Velikonočni sejem se bo začel ob 11. uri s slavnostno otvoritvijo in nastopom Godbe Tuhinjska dolina. Na sejmu boste lahko kupili številne domače dobrote in tradicionalne izdelke, s katerimi lahko napolnite svojo velikonočno košarico in obdarite svoje najdražje. Ogledali si boste lahko tudi predstavitev različnih ročnih del, kot so izdelovanje velikonočnih butaric, košar, košev in predpražnikov iz ličkanja. V času prireditve bodo potekale tudi zabavne in ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, na katerih boste lahko sami izdelali velikonočne okraske.

Na Velikonočnem sejmu se lahko pomerite tudi v ribanju hrena

Največ pozornosti bo zagotovo poželo tekmovanje v hitrostnem ribanju hrena s pričetkom ob 12. uri. Tekmovalci bodo imeli na voljo hren, ribežne, lupilce, nožke, v izogib solzam pa še potapljaške maske in veliko robcev.

Se želite preskusiti v tem edinstvenem tekmovanju? Prijavite se na e-poštni naslov info@td-tuhinjskadolina.si ali info@terme-snovik.si. Pokažite svojo spretnost in preverite kako hitri ste.

Prireditev bo potekala ob vsakem vremenu v pokritem prireditvenem prostoru pri Termah Snovik.

Vljudno vabljeni!