Naslovnica / NOVICE / Velikonočni sejem v Snoviku je, kljub razmeram, lepo uspel

Velikonočni sejem v Snoviku je, kljub razmeram, lepo uspel

Prizadevni člani Turističnega društva Tuhinjska dolina in Terme Snovik, ki si zagotovo zaslužijo vse čestitke za pogom in vztrajnost, so tudi letos, kljub zaostrenim pogojem, pripravili velikonočni sejem v Snoviku, ki je ena od tradicionalnih prireditev društva. Letošnji sejem je zaradi razmer potekal  v nekoliko okrnjeni obliki, a je kljub temu privabil lepo število obiskovalcev.

Na  tradicionalnem velikonočnem sejmu v Snoviku je sodelovalo 19 ponudnikov in razstavljalcev, ki so obiskovalcem pričarali pridih velike noči. Na stojnicah je bilo moč kupiti suhomesnate izdelke, mlečne izdelke, jajca, rezance, domač kruh, velikonočne butarice in druge izdelke raznih rokodelskih mojstrov, novost letošnjega sejma pa je bila v tem, da so vsi, ki so to želeli, izdelke iz sejemske ponudbe lahko naročili preko spletne strani društva in jih na sejmu samo prevzeli.

 

Četudi je bil sejemski utrip, iz povsem razumljivih razlogov, nekoliko manj živahen, kot v preteklih leti, saj smo vsi pogrešali njegov družabno-kulturni utrip, si organizatorji sejma, ki kljub razmeram ne počivajo, ampak se držijo načela, da če zapustimo (stare) običaje, le-te zapustijo nas, za svojo neupogljivo vztrajnost zaslužijo vse pohvale in čestitke.

Pri organizaciji sejma je organizator upošteval priporočila NIJZ, zato na letošnji prireditvi ni bilo kulturnega programa ter državnega tekmovanja v ribanju hrena, ki prireditvi daje dodatni čar.

Kljub vsemu je prireditev lepo uspela, za drugo leto pa pričakujemo, da se bodo razmere stabilizirale in bo velikonočni sejem potekal na tradicionalen način.