Naslovnica / NOVICE / Veselica za bratranca iz Kanade

Veselica za bratranca iz Kanade

Na Kregarjevem so sorodniku iz Kanade, ki je po skoraj petih desetletjih ponovno obiskal rojstno vas svojega očeta, pripravili pravo veselico, ki jo najbrž ne bo pozabil do konca življenja.

Do Kregarjevega vodi sicer bolj za en klinc cesta, ampak to ni bila ovira, Joe Kregar, 54-letni poštar iz Kanade, ne bi našel rojstne vasi svojega očeta, ki jo je nazadnje, takrat še skupaj z očetom, obiskal pred skoraj petimi desetletji.

Ker pa je Kregarjevo vas, kjer imajo, menda prav po zaslugi Joe-ovega očeta, ki je v vas prinesel prvo harmoniko, v vsaki hiši vsaj kake tri harmonike in še več harmonikašev, priložnosti za veselje pa tudi ne gre izpustiti, so prebivalci Kregarjevega svojemu bratrancu iz daljnega Montreala pripravili prisrčen sprejem in, po dvotedenskem bivanju v naših krajih, tudi poslovilno veselico z zabavnim programom, ki je najbrž ne bo pozabil nikoli v življenju.

Ganjeni Joe je vse skupaj posnel in dokumentiral, saj mu najbrž njegovi prijatelji in družina v Kanadi najbrž sploh ne bi verjeli, če bi jim zgolj povedal kaj vse je doživel, lahko pa smo prepričani, da se bo Joe na Kregarjevo in v Slovenijo v prihodnje z veseljem še večkrat vrnil.