Naslovnica / Trači in tračnice / Vesoljsko obarvan družabni spektakel ob deseti obletnici podjetja Elektrina

Vesoljsko obarvan družabni spektakel ob deseti obletnici podjetja Elektrina

V Domu kulture Kamnik, ki se je sinoči, v počastitev desete obletnice podjetja Elektrina, prelevil v nekakšno vesoljsko postajo, odvila svojevrstna, domala povsem vesoljsko obarvana zabavna prireditev, bolje rečeno spektakel, kakršnega Kamnik bržčas ne pomni.

Da je Elektrina uspešno visokotehnološko podjetje, je bilo zaznati že iz vabil oz. posebnih elektronskih vstopnic, ki so svojo vlogo odigrale tudi tekom same prireditve. Ob vhodu na prizorišče so povabljene goste, med katerimi so bili tudi domala vsi kamniški podjetniki in podjetnice, ki so nekoliko prej prisostvovali tudi ustanovitvi novega Podjetniškega kluba Kamnik, pričakale z lučkami okrašene hostese, ki bi bile kaj lahko tudi stevardese futurističnega medzvezdnega leta na kaki petični vesoljski ladji.

elektrina 28

 

Gostje so se do vhoda v kamniški hram kulture podali prek fascinantnega svetlobnega tunela, ki ga je ustvarila igra vijolično modrih luči in meglic, ki se je, v obliki pritajeno intimne modrikaste razsvetljave nadaljevala tudi v avli kulturnega doma, kjer so bili gostje pričakani z osvežilno dobrodošlico, vse skupaj pa se je nadaljevalo v dvorani, kjer se je odvil sproščeno obarvan in zabaven program osrednje prireditve, ki ga je vodil znani kamniški voditelj, komik in čevapčičmojster Denis Avdič.

Začetek prireditve, nekakšnega vesoljskega poleta, je napovedalo značilno odštevanje, v meglicah odra pred nabito polno dvorano, pa so se pojavile vesoljske plesalke kamniškega plesnega kluba Šinšin, ki so v siju svetlobno-pirotehničnih efektov izvedle svoje električno plesno točko, ki se je zaključila z meteorsko iskrečim prihodom voditeljskega ‘kometijanta’ Denisa Avdiča, katerega duhovito iskreče se domislice so na odrskem kozmosu nemudoma nadomestile pojenjujoče pirotehnično iskrenje.

elektrina 70

 

Šaljivo iskreče puščice, ki so bile usmerjene predvsem v prvo vrsto v dvorani, so iz le-te na oder prežarčile direktorja in solastnika podjetja Elektrina d.o.o., mag. Urbana Berganta, ki je pozdravil vse prisotne, podal nekaj uvodnih besed in na kratko predstavil zgodovino podjetja, ki je bilo podrobneje predstavljeno s kratkim promocijskim ter posebej za to priložnost posnetim filmom.

elektrina 131

Po predstavitvi podjetja Elektrina d.o.o. so kamniški kulturni kozmonavti na oder pripeljali klavir, Denis Avdič je ob šalah in dovtipih prižgal nekaj sveč ter napovedal glasbeno točko, s Kamnikom in Kamničani precej tesno povezane pevke, skladateljice in pianistke Neishe, katere glasba je skupaj z odrsko meglo preplavila dvorano.

elektrina 171

 

Po nastopu Neishe je hudomušni voditelj na oder povabil svojega nekdanjega odrskega idola, zdaj pa, včasih skorajda že kar nekoliko preveč resnega župana Marjana Šarca, ki svojega govora, kot slavnostni govornik prireditve, ni začel s svojim, nekdaj znamenitim: »Kvaj dej…«, dasiravno bi se le-ta odlično vklopil v zabavno in sproščeno vzdušje, ampak je namesto tega, v zgledno resni županski maniri podjetju Elektrina čestital ob deseti obletnici uspešnega delovanja, podjetje izpostavil kot dober zgled ter podjetju in njegovemu vodstvu zaželel dobro delo tudi v prihodnje.

elektrina 192

Županovemu govoru je sledila še ena glasbena točka z Neisho, še pred tem, pa so prisotni dobili navodila za uporabo elektronskih vstopnic ter s pomočjo lučk na vstopnicah v dvorani pričarali zvezdno vzdušje tudi izven odra.

elektrina 195

 

Vodstvo podjetja Elektrina pa ob sinočnji slovesnosti ni pozabilo niti na svoje zaposlene, saj sta direktor Urban Bergant in pomočnik direktorja Matej Humar na oder povabila celoten kolektiv, ki sta se mu, vsakemu posebej, zahvalila s priložnostnimi spominskimi darili, zahvale pa so prejeli tudi najpomembnejši Elektrinini poslovni partnerji.

elektrina 211

 

Posebnega darila je bil deležen tudi Denis Avdič, saj je med zaposlenimi v elektrini tudi njegov sošolec iz osnovne šole, ki je Denisu, nekdaj pomagal pri učenju slovenščine, katerega znanje je moral Denis, s sklanjanjem besede dno, nemudoma ponovno dokazati. Očitno je njegov osnovnošolski inštruktor opravil zelo dobro delo, za vsak slučaj pa je Denisa obdaroval z njegovo najljubšo knjigo iz zbirke Pet prijateljev.

elektrina 221

 

Med tri prijatelje, solastnike podjetja Elektrina sodi tudi, poleg Karla Erjavca, najbolj znan slovenski »upokojenec« Joc Pečečnik, ki se sinočnje spektakularne veselice podjetja, žal, ni mogel udeležiti, saj ga je, kot je dejal, njegova »generalna direktorica« žena, bržčas v želji, da njegove upokojenske kosti obvaruje pred vlago znamenitih šmarskih meglic, odpeljala na počitnikovanje v Kostariko, spričo česar se je sinoči lahko prijateljem oglasil in pokazal le prek velikega zaslona. Kljub temu, da mu najbrž na toplem kostariškem soncu ni nič hudega, Avdič ga je celo pohvalil, da dobro izgleda, kot bi vsak dan jedel v njegovi čevapčarni, je bilo moč videti, da bi bil Joc v tistem trenutku zagotovo precej raje v zimsko mrzlem Kamniku, kamor je poslal zgolj svoje pozdrave in čestitke, pri čemer ni pozabil, nekoliko navihano, še posebej toplo pozdraviti svojega šmarskega soseda Serpentinška.

elektrina 231

 

Vsemu skupaj je sledila še ena glasbena točka Neishe, oder pa se je z njenim odhodom prelevil v vesoljsko zakonsko svetovalnico v kateri je Denis Avdič s svojo monokomedijo Moški so z Marsa, ženske so z Venere, vse prisotne, tudi dobrodošli pomoči naključno izbranih igralcev iz občinstva, na zabaven način podučil o razlikah med spoloma ter razložil osnove uspešnega dvojezičnega komuniciranja. Smeha ni manjkalo, bržčas pa se je med predstavo razjasnil in omilil tudi kak zakonski nesporazum.

elektrina 244

 

Po koncu predstave, ki je prisotne dodobra razvedrila in nasmejala, je sledil še veliki vesoljski zaključek, ko je bila s pomočjo posebnih elektronskih vstopnic izbrana peterica kozmonavtov, ki je bila izbrana za »vnebohod« oz. poslana v vesolje.

elektrina 288

 

Z zaključkom uradnega, dobri dve uri in pol dolgega programa, pa proslavljanja desete obletnice podjetja Elektrina še zdavnaj ni bilo konec, saj so se sproščena »bližnja srečanja tretje vrste« nadaljevala ob izdatni in okusni pogostitvi, za katero je poskrbelo gostišče Repnik. Kajpak ni manjkalo niti osvežitve v obliki različnih duha poživljajočih kapljic, niti ni bilo konec dodatnih presenečenj večera. Precejšnje presenečenje je predstavljala že priložnostna preobrazba Kino kluba Doma kulture, nekdanje smodnišnične menze, ki je postala prava vesoljska kajuta, v kateri je na manjšem odru igral glasbeni trio, medtem ko je bila vsem gostom dana tudi možnost, da se na odru dvorane fotografirajo tudi z likoma iz Vojne zvezd.

elektrina 327

 

Na malem odru vesoljske kajute se je še enkrat pojavila tudi Neisha, ki je odigrala in odpela še nekaj svojih skladb, ob prihodu torte, ki so jo pripeljali Repnikovi natakarji ter kot novoletne jelke okrašene hostese v spremstvu vesoljskih stražarjev, pa je podjetju Elektrina namenila tudi znano rojstnodnevno pesem, ki so ji pritegnili vsi prisotni.

elektrina 419

Torto je, ob pomoči svoje žene Katje, razrezal direktor Urban Bergant, prijetno in veselo druženje v vesoljski postaji Dom kulture Kamnik, pa se je zavleklo še precej dolgo v noč.

Nedvomno je bil sinočnji dogodek, ki ga je ob svoji deseti obletnici delovanja pripravilo podjetje Elektrina, svojevrsten spektakel kakršnega v Kamniku bržčas ne pomnimo, dasiravno se takšnih dogodkov, ki so pogostejši v bližnji prestolnici, zagotovo manjka.

 

Seveda se utegne najti tudi kak vedno nezadovoljni kamniški nergač, ki se utegne ob vse skupaj tudi obregniti, ampak še preden kdo začne preveč na glas godrnjati, je potrebno poudariti, da je kamniško vodstvo podjetja Elektrina, ki ima svoj sedež sicer v Mengšu, prireditev, ki bržčas ni bila prav poceni, organiziralo in izvedlo povsem z lastnimi sredstvi in, kolikor je bilo to le možno, ob pomoči lokalnih ustvarjalcev, izvajalcev in ponudnikov storitev, s čemer so jim hkrati dali tudi dobrodošlo možnost zaslužka, med drugim pa ne smemo pozabiti niti tega, da že od samih začetkov izdatno pomagajo tudi kamniški valilnici mladih kamniških podjetnikov KIK-štarter.

Ob mimobežnem srečanju z županom je le-ta z dobršno mero občudovanja izvrstno izpeljane prireditve dejal, da je vse skupaj izgleda precej drugače kot občinske proslave, nakar je bil brž ‘potolažen’ z odgovorom, da so občinske proslave čisto v redu in da si najbrž sploh ne predstavlja članka na našem portalu, če bi si kaj takšnega drznil privoščiti z davkoplačevalskimi sredstvi, čemur se je od srca nasmejal in zagotovil, da mu kaj takšnega niti najmanj ne pride na misel, kar mu radi verjamemo, saj je denimo ukinil že spuščanje denarja v zrak – novoletni ognjemet s Starega gradu, kar mu nekateri še vedno nekoliko zamerijo.

V Elektrini, kjer v vseh desetih letih za oglaševanje in marketing podjetja niso zapravili domala nič, z uvedbo novih produktov, pa se bodo morali posvetiti tudi tovrstnim marketinškim prijemom, so zapitek njihove sinočnje proslave desete obletnice delovanja zaslužili in poravnali povsem sami, njihovo odločitev, da vse skupaj, namesto v Ljubljani, izvedejo v nekoliko odmaknjenem Kamniku, pa bi lahko označili celo za zgledno. Ne le, da so pripravili zanimiv dogodek, ki je kot nalašč sovpadal in dobrodošlo nadgradil ustanovitev kamniškega kluba podjetnikov, ampak so v Kamniku pustili tudi del pogače, ki so jo ustvarili v svojem uspešnem podjetju, hkrati pa so morda še komu izmed domačih podjetnikov dali podobno idejo, dasiravno bo sinočnjo prireditev najbrž še lep čas težko preseči.

elektrina 463

No, resnici na ljubo, podobnih zgledov v Kamniku ne manjka, saj je v naši občini še kar nekaj podjetij in podjetnikov, ki nimajo občutka samo za lastne koristi, ampak izdatno pomagajo marsikateremu društvu in organizaciji. Zato ni nič nenavadnega, da gromkega Vse najboljše, sinoči ni bila deležna zgolj Elektrina, ampak kmalu po polnoči tudi Matevž Kirn, direktor podjetja Calcit, ki danes praznuje rojstni dan, in ki že vrsto let izdatno sponzorira ne le kamniški šport, ampak še marsikaj drugega. Z zagotovostjo pa lahko rečemo, bi se dalo med vsemi, ki so bili prisotni na včerajšnji prireditvi dalo najti še marsikakega lokalnega podjetnika ali podjetnico, ki jim smisla in občutka za sobivanje s krajem v katerem živijo in delujejo zagotovo ne manjka.

Skratka, sinočnja ustanovitev Podjetniškega kluba Kamnik, ki se je nadaljevala s proslavo desete obletnice delovanja podjetja Elektrina, ni bila zgolj zabava, ampak tudi svojevrstno sporočilo ter vzpodbuda marsikateremu mlademu podjetniku, ki se šele podaja na svojo poslovno pot, kajti ne gre pozabiti, da tudi zametki podjetja Elektrina nenazadnje izvirajo nekako domači garaži oz. delavnici.

Vse najboljše!

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve