Naslovnica / Napovedi in obvestila / Vklopi možgane: Družinske urice

Vklopi možgane: Družinske urice

Otrok je po naravi radoveden in vedoželjen. Poglejmo te majhne iskrive očke prvošolčkov, ki komaj čakajo, da bodo sedli v šolske klopi in se naučili veliko novega. In potem že v drugem ali tretjem razredu ta žar ugasne. Kam je šel? Se je izgubil? Zakaj? Če želimo šolski sistem, ki bo ohranil to otrokovo naravno željo in naravnanost ter bo znal to izkoristiti v prid otroka in učenja, potem potrebujemo ‘navdihujoče učitelje’. Učitelje, ki bodo prevzeli odgovornost in poleg svojega predmeta razumeli tudi proces razvoja otroka in naravo človeka.

Med letošnjimi krompirjevimi počitnicami bo luč sveta ugledal projekt »Vklopi možgane«, ki združuje dva podprojekta – Družinske urice, kjer staršem nudimo kakovostna predavanja na temo vzgoje in odnosov, hkrati pa za otroke organiziramo delavnice, kjer jim predstavimo orodja za izboljšanje samozavesti in premagovanje učnih težav. Drugi podprojekt so delavnice za učitelje, ki smo jih poimenovali »Postani navdihujoči učitelj«.

Cilj projekta »Vklopi možgane« je, da bi vsi vključeni v proces vzgoje in izobraževanja – od otrok, staršev do vzgojiteljev in učiteljev imeli znanja, ki bi jim omogočila, da začnejo razmišljati z lastno glavo.

vklopi-mozgane-logotipPobudnika projekta, Inštitut UJE– učenje je enostavno in društvo Sinerga, si že nekaj časa prizadevata skupaj s partnerji širiti znanja, ki jih starši in učitelji ter seveda tudi otroci potrebujemo za boljše medsebojne odnose, razvoj, razumevanje in napredek. K projektu sta se v Kamniku pridružila še Matična knjižnica Kamnik in Turistično društvo Kamn’k ter Leo klub Kamnik.

Od 27. do 31. oktobra bodo tako v kamniški Matični knjižnici in Budnarjevi muzejski hiši potekala zanimiva predavanja za starše ter igrivo popoldne za otroke.

Med gosti bodo znana imena kot so: Melita Kuhar Pucko, Vesna Vuk Godina, Lea Bevčič, Vesna Jarc in Mohor Demšar.

Podrobnejši program najdete v priponki. -> Program