Naslovnica / Črna kronika / Vonj po plinu in prometna nesreča
Simbolična fotografija.

Vonj po plinu in prometna nesreča

Gasilci PGD Kamnik so včeraj zabeležili 126. in 127. intervencijo v letošnjem letu, s čemer so že presegli število vseh intervencij v lanskem letu.

Prometna nesreča z udeležbo kolesarja in tovornega vozila

Včeraj ob 14:51 jih je Regijski center za obveščanje Ljubljana najprej napotil Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do trčenja med kolesarjem in tovornim vozilom. Na kraj je odšlo 5 gasilcev z enim vozilom, še 3 pa so ostali v gasilskem domu v pripravljenosti. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da gre k sreči zgolj za lažjo prometno nesrečo in da njihovo posredovanje ni potrebno. Intervencija je trajala 15 minut, lahko pa jo pripišemo med vse večje število akcij, s katerimi država, na račun prostovoljstva oz. prostovoljnih gasilcev, zmanjšuje število policistov v našem mestu, ki jim kamniški prostovoljni gasilci in gasilke, spričo mestne policijske kadrovske podhranjenosti, v številnih primerih, kot se temu reče, »odnašajo rit«. Vendar ne zaradi morebitne neučinkovitosti kamniških policistov in policistk, da ne bo kdo razumel narobe, ampak zaradi tega, ker so kardrovsko več kot podhranjeni. Odgovorni najbrž menijo, da je ena patrulja za območje občin Kamnik in Komenda, povsem dovolj.

Vonj po plinu na Ljubljanski

Gasilci PGD Kamnik so bili na Ljubljansko cesto, le da na povsem drug konec, ponovno poklicani ob 17.44, ko so bili prek pozivnikov obveščeni, da stanovalci večstanovanjskega objekta na Ljubljanski cesti vonjajo plin. Na prizorišče se je z vozilom napotilo 7 gasilcev, še 4 pa so ostali v gasilskem domu v pripravljenosti.

Po prihodu na kraj dogodka so gasilci z detektorjem nevarnih plinov izmerili koncentracijo nevarnih plinov, vendar prisotnosti plina niso zaznali. So pa stanovalcem vseeno priporočili, da o vsem skupaj obvestijo upravljalca plinske napeljave.

Intervencija je trajala slabo uro, o dogodku pa je bila obveščena tudi policija.

Velika planina kmalu po polnoči. Foto: Tomaž Petek

Velika planina kmalu po polnoči. Foto: Tomaž Petek

Rekordi, kakršnih si ne želimo

Kot smo že omenili, so gasilci in gasilke PGD Kamnik z včerajšnjima, k sreči zgolj manjšima intervencijama, že presegli število vseh intervencij v lanskem letu, glede na to, da je do konca leta še tri mesece in pol, pa se utegne zgoditi, da bo letošnje leto kamniških gasilcev “rekordno”. Spomnimo se, da se je naporno gasilsko leto začelo že na Silvestrovo, oz. zgolj nekaj minut po polnoči, niso pa bili redki dnevi, ko so bili gasilci in gasilke več na terenu, kot pa doma in v svojih službah. Zato se nadejamo, da bodo zadnji trije meseci vsaj nekoliko mirnejši od prvega četrtletja letos, kajti naši gasilci in gasilke so “normo” zagotovo že izpolnili.