Naslovnica / Napovedi in obvestila / Vozniki pozor: Jutri bo po celi Sloveniji, tudi na območju občine Kamnik, potekal maraton nadzora hitrosti
Foto: Policija.si

Vozniki pozor: Jutri bo po celi Sloveniji, tudi na območju občine Kamnik, potekal maraton nadzora hitrosti

Voznike in voznice obveščamo, da bo jutri, v četrtek, 21. aprila 2016, med 6. in 18. uro, maraton nadzora hitrosti potekal tudi na območju občine Kamnik.

slow down euZ maratonom nadzora hitrosti se bodo slovenski policisti jutri pridružili policistom iz več kot dvajsetih držav Evropske unije, v katerih bo ta dan prav tako potekal nadzor. Maraton nadzora hitrosti je sicer del vseevropske akcije Hitrost, ki traja od 18. do 24. aprila.

Glavni namen maratona nadzora hitrosti je znižati hitrost na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev, hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč. Znižanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h bi pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 %, znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 %.

Nadzor hitrosti bo potekal po celi Sloveniji, policistom pa se bodo pri meritvah v številnih občinah pridružili tudi občinski oz. komunalni redarji.

Nadzor hitrosti v občini Kamnik bo potekal:

  • od 09:30 do 12:30 na regionalni cesti Kamnik – Ločica, pri šoli v Lokah pri Tuhinju
  • od 13:45 – 16:30 na regionalni cesti Kamnik – Ločica, pri OŠ Šmartno v Tuhinju

Po podatkih, ki so nam jih posredovali z Občine Kamnik, se kamniški občinski redarji jutri maratonu nadzora hitrosti ne bodo pridružili, reden nadzor meritev hitrosti, pa imajo načrtovan v ponedeljek, 25. aprila 2016.

Vozite previdno in prilagodite hitrost vožnje tako predpisom kot razmeram na cesti. S previdno vožnjo tudi sami prispevate k ohranitvi življenj!

Povezave: