Naslovnica / NOVICE / Vpliv lokalne pridelave marihuane na okolje

Vpliv lokalne pridelave marihuane na okolje

Eden izmed lokalnih pridelovalcev omamne zdravilne zeli, ki jo poznamo pod več različnimi imeni: konoplja, travca, ganđa, vutra, marihuana… je moral imeti preklemansko dober pridelek, celo tako dober, da se je, po »baliranju« svojega pridelka, iz pridelovalca preobrazil v onesnaževalca.

Na bregu reke Kamniške Bistrice, zgolj lučaj gorvodno od največjega vodnega zajetja Iverje, ki z vodo napaja večino naše, pa tudi dobršen sosednjih občin, pri t.i. »Mostu vzdihljajev«, ki, žal, ni zgolj priljubljen intimnik kotiček prešuštnikov, ampak tudi onesnaževalcev, je moč te dni opaziti zanimivo najdbo.

Sodeč po vsebini več odvrženih črnih vreč je moral imeti eden izmed lokalnih pridelovalcev »smejoče travice« res presneto dobro letino oz. precej velik nasad, kajti na bregu reke se je znašla večja količina stebel konoplje, zasemenjenih vrhov in drugih ostankov, ki so ostali po »baliranju« letošnjega pridelka.

Vse skupaj mora tam ležati že kar nekaj časa, saj so semena začela že kaliti in zeleneti, glede na količino in vsebino odvrženih ostankov, pa se lokalni pridelovalec bržčas lahko pohvali s kar nekaj kilogrami pridelka za katerega se nadejamo, da ne bo preko, resda nelegalnih, vseeno pa precej ustaljenih tržnih poti lokalnih dilerjev, končal v rokah šolajoče se mladine, ampak bo namenjeno domači proizvodnji vse bolj popularnega konopljinega olja, katerega domača proizvodnja je sicer nelegalna, a mu nekatere raziskave pripisujejo celo vrsto zdravilnih učinkov. Sicer bi šlo pri vsem skupaj morda lahko tudi za navadno oz. industrijsko konopljo, ampak bržčas se skrivni kmetovalec, ki je pripeljal ostanke pridelka na kompostiranje na Hudo polje, najbrž ne bi tako trudil s skritim odmetavanjem odpadkov, semena pa bi po vsej verjetnosti ponudil pod kljun domačim kokošim.

Kakorkoli že, lokalnemu pridelovalcu konoplje ne zamerimo toliko njegove vrtičkarske podjetnosti in skrbi za povečanje lokalne samooskrbe, če seveda vse skupaj goji in prideluje zgolj za svojo uporabo, ne moremo pa mu odpustiti dejstva, da se svojih vrtičkarskih podvigov ne loteva na sonaraven in okolju prijazen način, ampak s svojo dejavnostjo, po zgledu prenekaterega kmečkega kolega, onesnažuje tudi okolje ter ostanke »balirne folije« nepremišljeno odlaga v naravo.
Zato se nadejamo, da bomo imeli o neozaveščenem lokalnem pridelovalcu marihuane kmalu priložnost pisati tudi v naši črni kroniki.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve