Naslovnica / Napovedi in obvestila / Vroče je bilo in še bolj bo

Vroče je bilo in še bolj bo

V teh vročih dneh vas vabimo v prijetno hladno zavetje Kamniške Bistrice in na čudovito zeleno Veliko planino. Na planini in pod njo bo veselo in pestro tako v soboto, 18. julija kot v nedeljo, 19. julija.

V dneh, ko je že tretji vročinski val preplavil našo deželo, so v zavetju gozdov, v Kamniški Bistrici pri Gostilni Pod žičnico, temperature prijetnejše. Tako so obiskovalci Sobotnega piknika pri Gostilni Pod žičnico že preteklo soboto uživali ob zvokih trenutno ene najbolj priljubljene pevke Kataye, ki se je s preobrazbami dokazovala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, otroška publika pa jo prepozna tudi iz številnih risank, ki jih sinhronizira. Njen sproščen nastop v kombinaciji z močnejšim vokalom in šaljivim povezovalcem, Samotom Udovčem, iz skupine Via Musica, je obiskovalce spravil v dobro voljo, da so prešerno zapeli, zaplesali in se veselili celotno popoldne vse do večernih ur.

velika planina 4

Tokratno vročo soboto, 18. julija, pa bo v zavetju prijetnega hlada in na osvežujoče senčnem vrtu naredil bolj veselo Duo Pustotnik, Tjaša in Tomaž Pustotnik, ki bosta popestrila Sobotni piknik pri Gostilni Pod žičnico. Od 13. do 19. ure bodo v dolini Kamniške Bistrice tako odzvanjali zvoki domačih in tudi tujih melodij, ob tem pa boste lahko uživali še v dobrotah iz žara, hladnih osvežilnih pijačah ali le v teh dneh nepogrešljivemu sladoledu.

Ne bo pa pestro in veselo le v dolini Kamniške Bistrice. Še veliko bolj sveže in prijetno hladno, brez nadležnih klimatskih naprav, a v objemu zelenih pašnikov in osupljivih razgledov, bo v soboto na Veliki planini. Na planino se lahko povzpnete z nihalko in si privoščite prijeten sprehod po neokrnjeni naravi. Na Zelenem robu na Veliki planini vas čaka bogata kulinarična ponudba domačih jedi na žlico, posladkate pa se z odličnimi domačimi štruklji.

velika planina 1

Na planini bo v soboto potekal tudi dogodek Alpske rože v domačem skalnjaku z gostom Maticem Severjem. Zbor bo od 10. uri pri Domžalskem domu na Mali planini, kjer bo kratko predavanje, nato pa se boste odpravili na sprehod. Poznavanje alpskih rastlin, njihovih rastnih razmer in prilagoditev na posebne okoljske dejavnike močno pripomore k boljšemu razumevanju tovrstnih vrst ter tudi lažje gojenje le-teh v naših skalnjakih in alpinetumih. Na terenu si bomo pogledali nekatere izmed julijskih alpskih lepotic in ugotavljali zakaj nekatere rastejo le na boljših tleh, druge ob skalnih zidakih, tretje v skalnih razpokah in kako lahko kar najbolje posnemamo tovrstna rastišča na našem vrtu. Med drugim se boste ustavili tudi v Preskarjevem muzeju na Veliki planini. Preskarjev muzej je edinstveni muzej, ki predstavlja avtentično življenje pastirjev.

Veselo vzdušje na Veliki planini pa lahko doživite tudi v nedeljo, 19. julija, ko bo na Zelenem robu ponovno živa glasba Dua Pustotnik. Marsikoga tudi na 1600 metrih nadmorske višine, kjer leži Zeleni rob, zasrbijo pete. Veselo bo že od 10. ure naprej, ko bodo zadoneli prvi zvoki harmonike izpod rok Tomaža Pustotnika in prijetni toni iz ust njegove soproge Tjaše Pustotnik. Rojena zabavljača vas pričakujeta!

Če si torej želite prijetne ohladitve, lažjega dihanja v teh vročih dneh in vesele družbe, vabljeni v Kamniško Bistrico in na Veliko planino!