Naslovnica / NOVICE / Vrtec Antona Medveda bo še pet let vodila mag. Liana Cerar

Vrtec Antona Medveda bo še pet let vodila mag. Liana Cerar

Svet javnega zavoda Vrtec Antona Medveda je na včerajšnji seji, kljub dokaj prozornemu rovarjenju vodstva občine oziroma, bolje rečeno, domala »copatarski« županovi nenaklonjenosti, direktorici mag. Liani Cerar, ki na drugi strani uživa veliko podporo staršev in zaposlenih, potrdil še en petletni direktorski mandat.

Na Kamniškem smo nekako že vajeni, da so imenovanja direktorjev javnih zavodov običajno povezana z različnimi zapleti ter bitko egov političnega rovarjenja. V neki meri ni bilo nič drugače tudi pri tokratnem imenovanju »nove« direktorice Vrtca Antona Medveda Kamnik, le da je vse skupaj potekalo nekoliko bolj potiho in v zakulisju.

Že iz pomanjkljivega gradiva, ki so ga v obravnavo na dopisni seji prejeli občinski svetniki in svetnice, je bilo moč razbrati, da vodstvo občine (bolje rečeno, župan in njegova soproga), ni ravno naklonjeno ponovnemu imenovanju mag. Liane Cerar, ampak bi na direktorskem mestu največjega kamniškega vrtca (in proračunskega porabnika), raje videli kako drugo, svojo, četudi precej manj izkušeno kandidatko oz. favoritko.

Kot argument za nenaklonjenost mag. Liani Cerar, ki uživa veliko podporo staršev in zaposlenih, je župan, v sinočnjem mimobežnem pogovoru (potem, ko je bilo že jasno, da njegova namera ni uspela), navajal branje ruske pravljice na t.i. slovenskem zajtrku, šivanje kostumov in podobne banalnosti, obenem pa se, resnici na ljubo precej copatarsko, izgovarjal predvsem na mnenje svoje žene, ki je zaposlena v vrtcu.

Kljub precej obupnim poskusom lobiranja in izrecnim navodilom, ki naj bi jih prejeli predstavniki Občine Kamnik v Svetu vrtca Antona Medveda Kamnik, pa se je županov poskus menjave vodstva največjega kamniškega vrtca, po zaslugi složnosti in preudarnosti velike večine članic in članov Sveta vrtca Antona Medveda, izjalovil.

Svet vrtca Antona Medveda Kamnik je namreč na včerajšnji seji, potem ko je večina članov najprej odločno zavrnila predlog predstavnikov Občine Kamnik, da bi se o imenovanju glasovalo tajno, kar bi bilo, po javno izraženem mnenju ene izmed predstavnic staršev, neprimerno oz. celo zahrbtno ravnanje, z 9 glasovi za, enim proti in enim vzdržanim, direktorici mag. Liani Cerar potrdil še en mandat.

Direktorica mag. Liana Cerar je v preteklih petih letih (tudi z očitanim ji šivanjem kostumov) pri vodenju vrtca pokazala veliko mero osebne angažiranosti, hkrati pa se je znala ob različnih priložnostih, kot »zoprno« odločna in argumentirana sogovornica, postaviti v bran interesom otrok, zaposlenih in samega zavoda, s čemer je očitno pridobila tako zaupanje staršev, kot tudi zaupanje kolektiva.

S tem je, nenazadnje in ne nepomembno, uspela zagotoviti stabilnost delovanja in poslovanja največjega kamniškega javnega zavoda (in proračunskega porabnika), ki je pred njenim prihodom, predvsem zaradi političnih razprtij in apetitov, doživljal precej turbolentne čase, vanj vnesti neko novo svežino in širino, obenem pa je, kot direktorica največjega kamniškega vrtca in proračunskega porabnika, očitno pokazala, da prav dobro ve kaj dela.

Zato najbrž ne bo prav nič narobe, če s svojim tovrstnim delom nadaljuje še prihodnjih pet let, kajti iz vidika občank in občanov, predvsem pa staršev otrok, ki obiskujejo vrtec, je stabilno in dobro delovanje vrtca vendarle pomembnejše od tega, kdo pri županu doma nosi hlače.

Prikaz nasprotnih dejstev

Na zgoraj objavljeni prispevek se je, z zahtevo po objavi popravka, odzval župan Matej Slapar z zapisom: Prikaz nasprotnih dejstev: Vrtec Antona Medveda bo še pet let vodila mag. Liana Cerar (klik za ogled odgovora)

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve