Naslovnica / KULTURA / Vrti se razstava v Domu kulture Kamnik

Vrti se razstava v Domu kulture Kamnik

V avli Doma kulture Kamnik je vrtec Zarja, ob vezni besedi Jelke Golob, odprl mednarodno likovno razstavo otroških del z naslovom Vrti se, natečajna tema pa je spodbudila najmlajše, da upodobijo kaj in kdo vse se vrti, kako je to videti, zakaj do tega prihaja in kako to vidijo sami.

Na natečaj je prispelo skoraj 900 likovnih del iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije, v prostorih Doma kulture pa so razstavljena najboljša po izboru strokovne komisije, ki si jih je tamkaj moč ogledati do 14. aprila.

Na odprtju razstave so organizatorji natečaja podelili priznanja, pohvale in darilca izstopajočim avtorjem del in njihovim mentorjem, pridružil pa se jim je tudi župan Matej Slapar, ki pravi da se zaveda pomembnosti aktivne participacije državljanov, med njimi tudi najmlajših. Vsem avtorjem iskreno polaga na srce, naj kljub občasnim oviram ne izgubijo te umetniške iskrice in ustvarjajo še naprej v življenju.

Na odprtju so se poleg likovnih del zavrteli tudi otroci iz Folklorne skupine vrtca Zarja ob instrumentalni spremljavi na melodije Židane marele, Mlina in Rašple.

 

Laura Hribar