Naslovnica / KULTURA / Z današnjim dnem so se v Kamniku odprla vrata še zadnjih učnih ustanov

Z današnjim dnem so se v Kamniku odprla vrata še zadnjih učnih ustanov

S ponedeljkom so se v Sloveniji odprle šole za prvo triado osnovnošolcev, z današnjim dnem pa se je pričel pouk tudi v Majdini Večerni šoli, seveda z vsemi priporočenimi ukrepi in socialnim distanciranjem.

Zaradi nevarnosti okužbe z virusom Covid-19 se je sobotne učne ure udeležilo le nekaj najbolj zagnanih šolarjev, ki so z zanimanjem in zvedavostjo sledili razlagi o tem, kaj je javni prostor in njegovem potencialu. Skupaj z upokojeno učiteljico matematike gospo Majdo iz Mengša so tako prevetrili svoje, zaradi karantene nekoliko zakrnele možgane in ugotavljali, kako bi lahko skupaj poskrbeli za prijetno doživljanje javnega prostora.

Da pa pouk ne bi bil preveč monoton je gospa učiteljica Majda iz Mengša poskrbela tudi za telovadbo kjer so učenci plesali na Račke, prav tako pa ni manjkala niti glasbena vzgoja – hišnik, ki je pred poukom pridno pokosil javni prostor, namreč danes praznuje rojstni dan in spodobi se slavljencu zapeti za vse najboljše.

Naj spomnimo tudi, da je bila današnja jutranja Večerna šola tudi prvi javni kulturni dogodek na kamniškem odkar je bila razglašena pandemija koronavirusa, gospa učiteljica Majda pa na pobudo svojih učencev načrtuje pouk tudi za naslednji teden.

Upa, da se bo, glede na to da je virus tako rekoč že skoraj mimo in so ukrepi še kar vzdržni, pouka udeležilo nekaj več šolarjev, mi pa opozarjamo vse danes manjkajoče, da morajo s seboj prinesti opravičilo svojih starih staršev, saj v nasprotnem primeru niso primerni kandidati za ocenjevanje.

X