Naslovnica / NOVICE / Z dobrodelnim koncertom do otroških nasmehov

Z dobrodelnim koncertom do otroških nasmehov

Včeraj je v športni dvorani osnovne šole Stranje potekal že tradicionalen, četrti koncert Dar za otroški nasmeh z namenom zbiranja darov za otroke z manj priviligiranih družin.

Na koncertu za dober namen so nastopali najrazličnejši izvajalci, prva sta nastopila Andrej in Tinkara Kočar na violini in klavirju za njima pa je povezovalka Nina Cestnik Pavlič na oder povabila prav posebnega gosta.

Prireditve se je namreč udeležil ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki se je zahvalil prav vsem zbranim in nastopajočim za njihov trud in darove. Med častnimi gosti so bili tudi župan Matej Slapar, poslanka državnega zbora in mestna svetnica Karla Urh, podžupan Sandi Uršič, župnik Anton Prijatelj in ravnatelj Boris Jemec.

Po nagovoru nadškofa pa se je koncert prav zares pričel z ansamblom Okrogli muzikanti. Za njimi je na oder stopila Saša Lendero, pa Domen Kumer, ansambel Svetlin, zapela nam je tudi Majda Petan zadnjo glasbeno točko pa so izvedli pevci klape Skala.

Za dobro mero smeha je poskrbel Tone Serpentinšek, ki je šale stresal iz rokava delovne halje in nasmejal prav vse zbrane.

Zbrana sredstva, ki so jih darovali obiskovalci prireditve bodo namenjena v šolski sklad, s katerim bodo omogočili vsem šolarjem iste pogoje za kvalitetno izvajanje pouka in za ostale potrebe učencev.