Naslovnica / NOVICE / Z mopedi od Avsenika do Slaka

Z mopedi od Avsenika do Slaka

Člani ŠKD Sela in navdušenci nad mopedi, ki imajo v srcu predvsem tiste, narejene v tovarni Tomos, se bodo navkljub letom, ki jih premorejo njihovi mopedi, saj nekateri so bili narejeni tudi leta 1953, odpravili na dvodnevno potovanje, ki so ga poimenovali od Avsenika do Slaka.

Dogodek se bo odvijal 3. in 4. septembra. Na ta način se bodo poklonili dvema slovenskima velikanoma narodnozabavne  glasbe, Slavku Avseniku in Lojzetu Slaku. Oba glasbenika bosta na potovanju spremljala njihove misli in pogovore, na poti pa se jim bodo pridružili še nekateri posamezniki, ki so v življenju obeh glasbenikov igrali pomembno vlogo.

Na FB strani ŠKD Sela bomo spremljali njihovo potovanje in vam s slikami pričarali en delček celotne poti. Vabimo vas, da nas spremljate in pogledate kako se začenja potovanje v Begunjah, čigav grob bodo obiskali v Selcih in kdo jih bo tam sprejel in kje v Podčetrtku se bo potovanje zaključilo.

Prav tako vam bomo s slikami dovolili, da pokukate v zakulisje te odprave, kjer gre po zaslugi Nejca Štrajharja, organizatorja celotnega dogodka, vedno vse kot po maslu.

Ker je celotna zasnova in ideja zelo zanimiva, so jo opazili tudi na Radiu Veseljak in se bodo z motoristi morda tudi srečali. Veselimo se dogodka, ki bo zagotovo zanimiv ne samo zato, ker so del njega naši sokrajani, ampak ker si glasbenika Avsenik in Slak to tudi zaslužita.

Nataša Pivec,
ŠKD Sela