Naslovnica / NOVICE / Z roko v roki za naš planet

Z roko v roki za naš planet

Danes so se ljudje po celem svetu zbrali z namenom, da opozorijo ljudi na podnebne spremembe in kaj le te prinašajo s seboj ter kaj to pomeni za nas, prebivalce Zemlje.

V duhu ozaveščanja in v podporo gibanju Svetovni podnebni štrajk in Friday’s for future so osnovnošolci iz Toma Brejca, Frana Albrehta, 27. julija in CIRIUSa ob dvanajsti uri zapustili svoje razrede in se razporedili okoli šol.

Šolarji so se, postavljeni okoli Toma Brejca in Frana Albrehta, prijeli za roke in s tem simbolično objeli šoli in naš planet, glasno so skandirali gesla, za nameček pa so izvedli “val”, ki je zavaloval okoli šol.

Medtem, ko so osnovnošolci po objemu odšli nazaj v razrede k pouku, v Ljubljani in večjih slovenskih mestih še vedno poteka Podnebni štrajk. Vse več je mladih, ki se aktivno izobražujejo in izražajo nezadovoljstvo nad odločevalci, kar je edino pravilno. Upajmo, da bo današnji podnebni protest zganil tudi koga drugega, ne le mladih, da začne razmišljati o svojih dejanjih in njihovih posledicah, ter se prične zavedati problema, s katerim se sooča naš planet in seveda tudi vsi mi, ki ga kličemo dom.