Naslovnica / ŠPORT / Z zmago nad Luko Koper dekleta v domačem prvenstvu ostajajo neporažena

Z zmago nad Luko Koper dekleta v domačem prvenstvu ostajajo neporažena

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi sedmega kroga 1. DOL za ženske premagale Luko Koper s 3:1 (14, -23, 15, 26). Kamničanke so s šesto zmago v domačem prvenstvu in tekmo manj še naprej na prvem mestu z 18 točkami, v soboto pa jih v srednjeevropski ligi čaka nova preizkušnja. Ob 19. uri bodo gostile zagrebško Mladost.

Calcit Volley – Luka Koper   3:1 (14, -23, 15, 26)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Atanasov (Kranj).

Calcit Volley: Zbičajnik 5, P, Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 6, Vovk 22, Brulec Kostić 27, Zatković 1, Janežič (L), Charuk, Jerala 10, Kaker 11. Trener: Gregor Rozman

Luka Koper: Primik, Đukić 5, Raič 10, Debernardi, Suljić, Lucas 14, Letnik 9, Kolbl 9, Simčić (L), Jovič, Pavlovič, Cvetanovič 7. Trener: Dragan Grmača.

Minulo soboto so kamniške odbojkarice na gostovanju v Kašteli v okviru srednjeevropske lige doživeli prvi poraz v letošnji sezoni, zato pa so Koprčanke doma brez večjih težav premagale Formis, kar je bila njihova druga letošnja zmaga v domačem prvenstvu. Pred tednom dni so varovanke Dragana Grmače v osmini finala sicer izločile ekipo Calcit Volleyja, vendar je šlo z njegovo drugo ekipo, prva pa presenečenja ni dovolila.

V prvem nizu so domače odbojkarice do prve večje prednosti (8:5) prišle z uspešnim napadom Ane Marije Vovk. Koprčanke so se jim z dvema zaporednima točkama še približale na točko zaostanka (7:8), njihovega odpora pa je bilo konec po seriji servisov Zale Zbičajnik, ki jih je izvajala kar šest. Vse do vodstva z 19:8, ko je z blokom napad gostij zaustavila Vovkova. Šele Dajana Lucas je zaustavila nalet domače ekipe, vendar pa zmaga kamniške ekipe ni bila več vprašljiva. Zadnjo točko v nizu je prispevala Manja Jerala.

Če je bil po prvem nizu domači trener Gregor Rozman lahko zadovoljen z igro, ki so jo prikazale njegove varovanke, je bil v drugem nizu popolnoma drugačne volje. Na servis Inge Raič so Koprčanke pobegnile za pet točk (5:10) in šele po polminutnem odmoru so se domače odbojkarice spet zbrale ter na servis Oliver Brulec Kostić uprizorile popolni preobrat, ki ga je z uspešnim napadom za vodstvo s 15:12 končala Katja Mihalinec. Z blokom Teje Kolbl so gostje izid na 18. točki še enkrat izenačile, po novem bloku Nine Đukić pa so spet povedle (23:20). Koprčanke so prišle tudi do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, drugo je izkoristila Liza Letnik.

Tretji niz je bil izenačen do pete točke, na servis Manje Jerale pa so Kamničanke gostjam pobegnili za štiri točke (9:5). Še lažje so zadihale po bloku kapetanke Olivere Kostić Brulec (15:9), pred vstopom v končnico niza pa je z dvema zaporednima točkama mirno nadaljevanje zagotovila Ana Marija Vovk (20:12). Vodstvo z 2:1 v nizih je potrdila Tina Kaker, nekdanja igralka Luke Kopra.

Z asom Manje Jerale so domače odbojkarice v četrtem nizu povedle z 9:4, vendar so se jim Koprčanke na servis Lize Letnik hitro približale na dve točki zaostanka (7:9). Z nekaj uspešnimi napadi je gostje v igri držala Dajana Lucas, za preobrat pa sta nato poskrbeli še Inga Raič z dvema zaporednima točkama in Liza Letnik, na semaforju pa je bilo 16:13 za gostujočo ekipo. Po drugem polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so se Kamničanke le prebudile in z blokom Ane Marije Vovk spet prišle do vodstva (18:17). V končnici je koprska ekipa še enkrat prišla do treh točk prednosti (23:20), domačinke so izid na 23. točki izenačile, rešile tri zaključni žogi gostij za izenačenje, nato pa preko Zala Zbijačnik izkoristile prvo za še šesto zmago v domačem prvenstvu.

Izjavi po tekmi

Gregor Ropret, trener Calcit Volleyja: »Nimam besed, preprosto bomo morali najti vzroke, zakaj prihaja do takšnih padcev v igri. Nocoj so bile pomembne le tri točke, vse drugo je nepomembno.«

Dragan Grmača, trener Luke Kopra: »Škoda, imeli smo priložnost, da kot prvi v domačem prvenstvu Kamničankam odvzamemo vsaj točko, na koncu smo ostali brez nje. Preprosto nismo imeli dovolj hrabrosti, ni bilo tega zadnjega napada. Nima smisla kogarkoli kriviti, vsi smo si želeli priti do ugodnega izida. Dejstvo je, da ima Calcit Volley močnejšo ekipo od naše, kar se je na koncu tudi potrdilo.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec