Naslovnica / ZANIMIVOSTI / Za Bistr’co – prvi kamniški gostinski lokal brez PCT

Za Bistr’co – prvi kamniški gostinski lokal brez PCT

Z veseljem vas obveščamo, da je bil v Kamniku odprt prvi kamniški gostinski lokal, v katerem za gašenje žeje od nikogar ne zahtevajo izpolnjevanja pogoja PCT.

Simpatično senčen lokal na Usnjarski v Kamniku, ki mu senco pred žgočim soncem in zavetje pred pršenjem dežja, vsaj zaenkrat še, nudijo košate krošnje dreves, se nahaja na zgledno zapleveljeni in zasmeteni terasi reke Kamniške Bistrice, tik ob leseni hišici za merjenje vodostaja reke, ki je kljub nedavnemu dežju še vedno dovolj nizek, da si ne boste zmočili nog, četudi se morda odločite, da se, proti reki bingljajočih nog, usedete kar na betonski oporni zid nad reko.

Klopce, ki so sicer bolj improvizirano simboličnega značaja, so neudobno betonske, zato vam priporočamo, da ležalnik, stol ali odejo prinesete kar s seboj. Je pa zato na razpolago dovolj parkirišč. Po prilagojenem »drive in« sistemu lahko namreč parkirate kar v samem lokalu, če ste res reden gost, pa si lahko svoje najljubše parkirišče, po dogovoru z lastnikom, celo najamete.

Največja prednost kamniškega lokala »Za Bistrco« pa je zagotovo v tem, da se vam ob obisku lokala ni treba bati ne PTC zahtevajočega gostinskega osebja, ne sitnih natakaric ali kakih drugih gostilniških sitnosti, razen morda kake pesti na predolgem gobcu, za kar pa ste, v večini primerov, tako ali tako krivi sami.

Postrežba namreč poteka po samopostrežnem sistemu, kar vas, četudi ste morda bolj lene sorte in ste se pripeljali v sam lokal, nehote primora tudi k zdravi rekreaciji. Z osvobojenega pivskega ozemlja gostinske terase pod kapelico Malega gradu, kjer so nekdaj strojili kože, se morate namreč sprehoditi do bližnje trgovine, kjer vas čaka bogata in raznolika ponudba hrane in pijače.

 

Ampak pozor, pri prečkanju ceste, še posebej pri pogostejšem oz. pri vsakem naslednjem bolj, nikar ne pozabite pogledati v obe smeri, saj vas lahko nemudoma podre kaj mnogo hujšega od kakege viroze. Niti leto dni stara zaščitna maska vas namreč ne bo obvarovala pred nenadnim srečanjem s kak cent težko kolesarsko rekreativko ali morda štirikolesno pločevinasto zverino domorodca iz starega mestnega jedra, obenem pa, zaradi izjemne prebave štirinožnih purgarskih ljubljenčkov, iskreno odsvetujemo tudi dremanje oz. spanje na sami terasi.

V enako sproščenem, sonaravnem vzdušju kot postrežba, so v lokalu urejene tudi sanitarije. Neposredna okolica nudi dovolj priročnega grmičevja in skritih kotičkov, da se lahko v miru olajšate, pazite le, da se pri tem ne prekucnete v strugo, kot se je to nekdaj, nekoliko višje, tam pri avtobusni postaji, tragično primerilo nepozabni kamniški legendi Temnemu Valčku, ki se je, spričo mestnega šparanja pri ograjah, nehote in prezgodaj olajšal tudi vseh tuzemskih tegob.

Delovni čas lokala oz. terase »Za Bistr’co« je praktično neomejen, le s pijačo in hrano se boste lahko oskrbeli zgolj v delovnem času bližnjega Spara, če želite s prijatelji v šumenju reke uživati še tja pozno pod večer, pa se ne pozabite zadovoljivo oskrbeti še pred 20. uro.

Kamničani, še posebej okoliški prebivalci, so nad lokalom, kot je bilo to pričakovati, več kot navdušeni, saj nam že dlje časa pošiljajo fotografije. No, kak redni obiskovalec vse bolj priljubljene kamniške »PCT Free« točke se sicer utegne pridušati, da jih je med njimi kar nekaj, ki imajo PCT pogoj (Pelinkovec Cviček Travarica, Pijan Cel Teden…) izpolnjen že kar nekaj časa, obenem pa je, brez trohice najmanjšega dvoma, poskrbljeno za redno in temeljito razkuževanje gostov.

Kljub domala idilični lokaciji, pa so uporabniki lokala vsaj malček nejevoljni zavoljo ravnanja mestnih oblasti. Po njihovem mnenju bi namreč pristojni lahko poskrbeli za udobnejše klopce ter morda tudi kake stopničke ali vsaj lestev, ki bi omogočala lažji dostop do reke. V njej bi se lahko na povsem naraven način hladila pijača, še bolj pa se bojijo tega, da bi komu od pristojnih prišlo na misel, da pospravi njihov »ekološki otok« pod teraso.

Na njem namreč že dolgo zbirajo pločevinke, ki jih bodo, ob primerno visoki gladini reke, kot nekdaj flosarji les, odplavili na Hrvaško, kjer pločevinke odkupujejo, s čemer želijo pomagati socialno ogroženim prebivalcem iz sosednje države, kar kaže, da gostje terase »Za Bistr’co« povečini niso zgolj ekološko osveščeni, temveč celo brezmejno sočutni.

Ampak njihova skrb je najbrž povsem odveč, kajti odpadlo listje bo skrilo njihov “ekološki otok”, novembrsko deževje pa bo poskrbelo, da bo kamniška humanitarna pošiljka dostavljena na pravi naslov.

Dobrodošli v Kamniku in na zdravje!

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve