Naslovnica / NOVICE / Za Dan mladosti so kamniški maturantje na Glavnem trgu zaplesali četvorko

Za Dan mladosti so kamniški maturantje na Glavnem trgu zaplesali četvorko

Danes dopoldne, na Dan mladosti, če pa ste večji ljubitelj Douglasa Adamsa kot Tita, pa lahko tudi na mednarodni dan brisače, so se maturantje in maturantke Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, na ulicah Kamnika zavrteli v ritmih četvorke.

Dijaki in dijakinje zadnjega letnika, ki so svoje redne šolske obveznosti že opravili, so se, preden se spopadejo še z maturo, po svoji stari navadi, danes zavrteli tudi na kamniških ulicah.

cetvorka2015-66

Vreme jim je bilo naklonjeno, prav tako pa tudi profesorji, ki so iz rok uspešno spustili še eno dijaško generacijo. Maturante je na Glavnem trgu pričakala precejšnja množica ljudi, vključno z županom Marjanom Šarcem, ki je maturantom in maturantkam, tako kot tudi ravnatelj GSŠRM Šemso Mujanovič, ki je maturante pospremil tudi od šole do Glavnega trga, naklonil nekaj vzpodbudnih besed ter jim zaželel srečno pot v nadaljnjem življenju.

cetvorka2015-21

Dobro razpoloženi maturantje in maturantke so se v nadaljevanju zavrteli ob ritmih glasbe, najprej ob obveznih taktih četvorke, nato pa, skupaj z nekaterimi svojimi profesorji, tudi v drugih, še bolj poskočnih ritmih.

cetvorka2015-82

Župan se je ob plesu, iz varnostnih razlogov, raje držal nekoliko ob strani, so pa so se vesela dekleta in razpoloženi fantje, ki jih čaka še zahteven maturitetni preizkus znanja, vešče zavrteli na Glavnem trgu, za kar so si prislužili gromek aplavz prisotnih gledalcev, med katerimi je bilo zaslediti tudi kar nekaj solzno ganjenih mam in drugih sorodnikov.

Več o današnjem dopoldanskem vzdušju na kamniškem Glavnem trgu, pa si lahko ogledate v priloženih fotografijah in kratkem video prispevku.

Maturantje in maturantke, srečno na maturi!