Naslovnica / Napovedi in obvestila / Za pitno vodo: Zbiranje overjenih podpisov za zahtevo referenduma za pitno vodo

Za pitno vodo: Zbiranje overjenih podpisov za zahtevo referenduma za pitno vodo

V sredo, 20. aprila 2021, je začel teči 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 overjenih podpisov v podporo zahtevi za referendum ZA PITNO VODO, s katerim bomo imeli priložnost zavrniti sporen Zakon o vodah. Novela Zakona o vodah, ki je bila nedavno sprejeta med drugim omogoča grajenje na vodovarstvenih območjih, kar ne omogoča le močan posega v naravno krajino, temveč tudi vodi v zastrupljanje podtalnice na vodovarstvenih območjih. Trenutni Zakon o vodah torej ogroža pitno vodo vseh nas in omejuje našo ustavno pravico do vode. Usoda vode je v naših rokah!

Kako lahko pomagaš?

Pri doseganju sprememb lahko prispeva čisto vsak izmed nas. Pomagate lahko tako, da oddate svoj podpis in da k temu spodbudite svoje prijatelje, družino ter o problematiki ozaveščate svojo okolico.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na upravni enoti in pred uradno osebo (!) overite svoj podpis in s tem izrazite podporo zahtevi za referendum “ZA PITNO VODO”.

Zbiranje podpisov v Kamniku

V Kamniku podpisano izjavo podpore lahko osebno oddate pred stavbo Občine Kamnik oz. upravno enoto, kjer se bodo nahajali naši prostovoljci in prostovoljke. V kolikor v ponedeljek, sredo ali petek podpisa ne morete oddati, lahko to storite tudi v naslednjih dneh.

Kako oddaš svoj podpis?

Pomembno je vedeti, da se kot oddani upoštevajo samo overjeni podpisi, ki jih lahko oddate na 2 načina:

1. Osebno na upravni enoti: obrazec, ki je dostopen na spodnji povezavi in na vsaki upravni enoti, izpolnite in obvezno podpišete v prisotnosti uradne osebe na eni izmed upravnih enot. Nato morate nujno poskrbeti še, da obrazec tudi fizično pride do nas. Šele tako bo vaš glas štel.
V Kamniku lahko izpolnjen obrazec pustite tudi v nabiralniku v Reciklarnicici , Gostilnici pri Korobaču, Gostilnico in Kavarnici pri Podkvici ali Cafe Racer na Glavnem trgu.
>> Fizični obrazec podpore referendumu
(prenesi, natisni, izpolni in PODPIŠI PRED URADNO OSEBO NA UPRAVNI ENOTI)
2. Z elektronskim podpisom: vsak z digitalnim certifikatom (SIGENCA) ali SMS pass lahko svoj podpis oddate tudi prek spletnega portala e-uprave.
>>  Podpiši obrazec podpore z digitalnim podpisom

Kje dobite več informacij?

Obrazec, navodila za oddajo podpisa, razlogi za nasprotovanju zakona, pogosta vprašanja in vse ostale informacije so dostopne na spletni strani: https://zapitnovodo.si/.

Več informacij o zbiranju podpisov v Kamniku:

  • Veronika (040 840 264)
  • Ivan (041 856 623)
  • Kartini (041 384 556)