Naslovnica / ŠPORT / Za uvod se bodo pomerile z državnimi prvakinjami

Za uvod se bodo pomerile z državnimi prvakinjami

Za drugo žensko ekipo Calcit Volleyja bo sobota prav poseben dan, saj bo prvič zaigrala med najboljšimi slovenskimi klubi, njihov nasprotnik pa bo aktualni državni prvak Nova KBM Branik. V svojem prvoligaškem debiju se bodo predstavile pred svojimi navijači. Tekma se bo odvijala v soboto ob 16.30 v športni dvorani Kamnik. Prvi cilj v prvi prvoligaški sezoni bo obstanek v ligi, vendar ima ta mlada ekipa visoke cilje tudi v mladinskem državnem prvenstvu.

Med tednom so varovanke Francija Obolnarja že zaigrale v četrtem krogu slovenskega pokalnega tekmovanja, kar je bil v članski konkurenci tudi njihov uradni začetek letošnje sezone. Večina Kamničank, ki nastopajo za drugo ekipo, igra tudi še v mladinski konkurenci, kjer v štirih tekmah niso izgubile niti niza, kar nekaj pa jih je, ki še igra za kadetinje. Skratka, za najmlajšo ekipo v 1. DOL za ženske bo prvi cilj obstanek med najboljšimi slovenskimi klubi.

»S pomočnico Tjašo Gadža še kako razmišljava o boju za obstanek, vendar ne samo o tem. Razmišljava tudi o pokalnem tekmovanju, pa o kadetskem in mladinskem državnem prvenstvu. Mislim pa, da bodo naši glavni tekmeci za obstanek v ligi Ljutomer, Koper, Ankaran in Kema Puconci,« pred uvodno tekmo prvoligaške sezone razmišlja Franci Obolnar, ki je pred osmimi leti s prvo ekipo slavil v državnem prvenstvu.

»Časa za temeljite priprave na naporno sezono smo imeli dovolj, žal pa imamo v zadnjem času veliko zdravstvenih težav. Upam, da se le-te počasi končujejo (opp. Zala Špoljarič, Sara Sitar, Špela Lužovec), če ne do sobote, pa vsaj do naslednje prvenstvene tekme. Neobremenjenosti na prvi tekmi ni, sploh pa ne za tako mlade igralke. Na strani gostij so izkušnje in kvaliteta, nam pa preostane želja,« je o pričakovanjih pred sobotno tekmo z Novo KBM Branik dejal trener mladih kamniških odbojkaric. Zadovoljen bi bil, če bi se borili do konca tekme in ne bi popuščali,« je o pričakovanjih pred sobotnim obračunom z Novo KBM Branik dejal trener mladih Kamničank, ki je bil z igro v pripravljalnem obdobju v glavnem zadovoljen.

»Manjkajo nam še malenkosti, ki pa jih bomo poizkušali popraviti tekom sezone. Je pa to verjetno ena najmlajših ekip, ki je kdaj nastopila v prvi ligi, kar se bo seveda poznalo, sam upam, da vseeno ne preveč. Mladinke so za zdaj pokazale izredno zrelost, kar naju s Tjašo lahko samo veseli. Je pa res, da nas tam najtežje tekme še čakajo, sistem tekmovanja pa ne dovoljuje napak,« je še dejal Obolnar.

Za Calcit Volley II bodo v sezoni 2018/19 igrale: Zala Špoljarič, Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Nives Juhant, Meta Ahačič, Tjaša Gadža, Lara Bošeska, Lana Žužek, Eva Zatkovič, Sara Sitar, Manja Jerala, Tara Gojak, Atena Gojak. Trener: Franci Obolnar, pomočnica: Tjaša Gadža.

Miha Štamcar