Naslovnica / ŠPORT / Za uvod v sezono prihajajo slovaške prvakinje

Za uvod v sezono prihajajo slovaške prvakinje

Odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo tudi v letošnji sezoni igrale v štirih tekmovanjih, bodo svojo prvo uradno tekmo imele na sporedu v sredo, ko bodo v domači športni dvorani gostile slovaško ekipo Strabag VC Bratislava. Tekma se bo začela ob 20. uri, kapetanka Kamničank Olivera Kostić pa si želi, da bi sezono začele z zmago.

Aktualne slovaške državne in pokalne prvakinje so vse prej kot naivna ekipa. V lanski sezoni so le zahvaljujoč slabši razliki v nizih ostale brez zaključnega turnirja, v letošnji pa je to eden od njihovih glavnih ciljev. Po napovedih Gregorja Rozmana, trenerja Calcit Volleyja, so se temu primerno tudi okrepile. Prišla je nekdanja dolgoletna bolgarska reprezentantka Eva Janeva, jedro ekipe pa naj bi ostalo iz minule sezone. Toda navkljub močni zasedbi, s katero se bodo Kamničanke pomerile na uvodu sezone, je Olivera Kostić optimistično razpoložena.

»Za nami je obdobje napornih treningov, mislim, da smo v pripravljalnem obdobju delali dobro, zato so tudi moja pričakovanja pred tekmo z Bratislavčankami visoka. Prepričana sem, da smo sposobne dobro začeti sezono, predvsem pa si želim, da bi prikazale dobro igro, v kateri bodo skupaj z nami uživali tudi naši navijači,« pravi nova kapetanka kamniške ekipe, ki se po rojstvu sina Vuka počasi, a zanesljivo vrača v nekdanjo formo.

»Še vedno to ni tista igra, ki si jo želim. Mislim, da imam še veliko rezerve. Sicer se na vsaki tekmi trudim dati svoj maksimum, vem pa, da sem sposobna igrati bolje. Ker sem zdaj še v vlogi kapetanke ekipe, je odgovornost še toliko večja,« poudarja odlična korektorica Kamničank, ki so svojo najtežjo preizkušnjo pred začetkom sezone imele na turnirju v Zagrebu.

»Turnir v Zagrebu je prišel ob pravem času. Odigrale smo tri težke tekme in ker imamo novo ekipo, smo še vedno v obdobju uigravanja. Toda na vsakem treningu smo boljše, verjamem, da se bo to poznalo tudi na tekmah in mislim, da so naše najboljše predstave šele pred nami.«

V srednjeevropski ligi Mevza bo letos le sedem ekip: Calcit Volley, Strabag VC Bratislava, Nova KBM Branik, Slavia EU Bratislava, VK UP Olomouc, Mladost Zagreb in madžarski Linamar Bekescsabai, ki bo branil lanskoletno prvo mesto. Za mlado kamniško ekipo bo tekmovanje v Mevzi, kjer bo cilj uvrstitev na zaključni turnir, dobra priprava na obe domači tekmovanji, kjer naj bi se, vsaj na papirju, borile z Novo KBM Branik in okrepljenim GEN-I Volleyjem.

»Eno je papir, drugo so tekme in igrišče je tisto, ki bo vse pokazalo. Že ena sama tekma lahko marsikaj spremeni. V tem trenutku se ne obremenjujemo z nasprotnicami, najbolj pomembno je, da smo osredotočene na svojo igro in na tisto, kar najbolje znamo. Imamo dobro vzdušje, med sabo se dobro razumemo in verjamem, da lahko presenetimo,« je odločna kapetanka Calcit Volleyja.

Miha Štamcar