Naslovnica / KULTURA / Začel se je 2. Mednarodni B(l)U(e)S festival Kamnik

Začel se je 2. Mednarodni B(l)U(e)S festival Kamnik

Z včerajšnjim nastopom glasbene skupine EasyWalkers, se je v B(l)u(e)s baru pri kamniški avtobusni postaji, začel 2. Mednarodni B(l)u(e)s festival Kamnik.

Kamniški mini festival bluza je naziv za serijo glasbenih prireditev, ki se bodo zvrstile v junijskih petkovih večerih, pri vsem skupaj, pa gre za nadaljevanje smelega glasbenega projekta festivala, ki brez pretirane zaletavosti obeta, da lahko sčasoma preraste tudi v še kaj večjega.

blues2015-easywalkers3

Novo kamniško sezono bluza je s sinočnjim nastopom uspešno odprla skupina EasyWalkers, ki je ena izmed vidnejših tovrstnih glasbenih zasedb v Slovenij, sam nastop pa je, kar je še posebej razveseljivo, dodobra napolnil prostor lokala ob kamniški avtobusni postaji, kjer so lahko obiskovalci, ob dobri družbi,  zaužili pošteno mero energično zanosnih bluesovskih ritmov.

jani balantic 1Kamniški B(l)u(e)s bar morda res ni idealno glasbeno prizorišče, vendar organizator festivala Jani Balantič, ki bo moral dobršen del organizacije festivala bržčas pokriti kar iz lastnega žepa, kajti organizacija tovrstnih, za nameček še brezplačnih prireditev ni poceni, vendar Jani zanesenjaško dokazuje, da je mogoče z nekaj dobre volje, ki je ne vodi zgolj preračunljivost, moč pripraviti marsikaj, kar na svojevrsten način popestri utrip mestnega središča, kjer je vsaka takšna prireditev, še posebej v poletnem času, več kot dobrodošla.

blues2015-easywalkers1

Glasbeni večer s skupino EasyWalkers je minil v prijetnem vzdušju, zato se že veselimo prihodnjega petka, ko bodo v B(l)u(e)s baru nastopili Stand-Art blues band, katerih nastopa prav tako ne kaže zamuditi.

blues majica

Še to, Mednarodni festival bluesa Kamnik lahko simbolično podprete tudi sami, in sicer z nakupom festivalske majice, ki jo lahko kupite na eni izmed prireditev oz. v B(l)u(e)s baru. Prijazne natakarice vam bodo že vzele pravo mero, da se vam bo majica lepo prilegala.