Naslovnica / ŠPORT / Začelo se je 24 ur Svetega Primoža

Začelo se je 24 ur Svetega Primoža

S skupinskim štartom izpred Krajevnega doma na Vegradu v Stahovici, se je ob 17. uri začelo odštevati 24 ur Svetega Primoža.

Letošnja izvedba zahtevne, vendar vse bolje obiskane in uveljavljene rekreativno-športne prireditve, je že deseta po vrsti. Pri Krajevnem domu na Vegradu nad Stahovico se je tudi tokrat zbralo okrog sto dobro razpoloženih udeleženk in udeležencev, ki se niso ustrašili morebitnega dežja in naporov, ampak se bodo, v premagovanju vzpona, vremena in samih sebe, v naslednjih 24. urah poskusili kar največkrat povzpeti do priljubljene izletniške točke nad Kamnikom.

10 x 24ur sv primoz

Lani se je na Svetega Primoža največkrat uspelo povzpeti Igorju Alpnerju, ki je opravil 22 pohodov, pri čemer je moral prehodil 162 kilometrov in premagati 8.800 metrov višinske razlike, največ vzponov med ženskami, pa je zbrala Helena Križanec, ki se je na Svetega Primoža podala 20 krat in prehodila dobrih 147 kilometrov, ter premagala 8.000 metrov višinske razlike.

Nadejamo se, da bo udeležencem vreme prizanašalo in da bodo brez poškodb ter drugih nevšečnosti, tudi ob pomoči dežurne okrepčevalne službe na Svetem Primožu, uspeli opraviti kar največ vzponov.

24-urno obiskovanje Svetega Primoža se bo zaključilo jutri ob 17. uri v Okrepčevalnici na Svetem Primožu, kjer bodo najboljšim in najvztrajnejšim pohodnikom podelili priznanja.