Naslovnica / NOVICE / Začelo se je Jadranje za jutri, otroci se že namakajo v morju

Začelo se je Jadranje za jutri, otroci se že namakajo v morju

Včeraj se je v marini Veruda pri Puli začel 4-dnevni izobraževalno terapevtski projekt Jadranje za jutri 2015, ki ga organizira Športno društvo SAPPA iz Kamnik, katerega člani so, ob pomoči pokroviteljev, letos na morje popeljali 36 otrok s posebnimi potrebami.

Projekt Jadranje za jutri je namenjen jadranju in letovanju otrok s posebnimi potrebami, ki se na ta način spoznajo z osnovnimi jadralskimi veščinami in .

Včeraj so bili, že kmalu po 10. uri, v marini zbrani vsi udeleženci letošnjega projekta. Na 11. pomolu se je zbralo 36 otrok s posebnimi potrebami, 12 pedagogov/spremljevalcev in 13 članov posadke. Potem ko so se udeleženci okrepčali in odpočili od vožnje je sledilo vkrcanje in razporeditev po kabinah. Sledil je prvi zbor po jadrnicah, na katerem so skipperji dali udeležencem najpomembnejše napotke o jadrnici in plovbi.

jadranje 20153

Ob 13. uri so jadrnice ena za drugo zaplule iz marine. Odpluli so proti odprtemu morju. Ko so zaplule v pravi veter je bil čas, da se razpnejo jadra. Po enournem jadranju so se jadrnice ena ob drugi zasidrale na skupnem privezu v bližnjem zalivu. Kopanje je bila čarobna beseda in skokov v morje ni in ni bilo konec. Sledili so jim veslači v gumenjakih in na supih oz. deskah za veslanje stoje, tako da so si vsi skupaj komaj utegnili vzeti čas za kosilo.

jadranje 20152

Po kosilu in kratkem počitku se je vse skupaj ponovilo znova, tako da je kar prehitro prišel čas za povratek v matično marino, ki je bil, ob naklonjenosti vetra, znova poln jadralskih užitkov.

Malo pred sedmo so se udeleženci letošnjega Jadranja za jutri že zasidrani v Verudi in priprave na skupno večerjo so se lahko začele. Ne ravno večerjo, ampak pravi žar piknik…

jadranje 20151

Športno društvo SAPPA