Naslovnica / NOVICE / Začelo se je postavljanje razgledne ploščadi na Starem gradu

Začelo se je postavljanje razgledne ploščadi na Starem gradu

Na Starem gradu se je danes začelo postavljanje konstrukcije atraktivne razgledne ploščadi, katere gradnja naj bi bila končana nekako sredi poletja.

Kdor se je danes ozrl proti Staremu gradu je lahko opazil, da se na priljubljeni izletniški točki nad Kamnikom dogaja nekaj nenavadnega.

Že od daleč je bilo namreč visoko nad Starim gradom moč opaziti iztegnjeno roko avtodvigala, s pomočjo katerega so delavci začeli danes sestavljati nosilno kovinsko konstrukcijo, ki bo služila kot opora atraktivni leseni razgledni ploščadi.

Kot sta nam povedala investitor razgledne ploščadi Stanislav Knez ter arhitekt Tomaž Schlegl, ki si je razgledno ploščad tudi zamislil, gre za drugo fazo postavljanja razgledne ploščadi, prva je bila dokončana s postavitvijo temeljev, tekom katere bodo delavci sestavili in postavili kovinsko ogrodje oz. nosilce, na katere bo nameščena ploščad iz lepljenega lesa.

Na vprašanje, kdaj približno lahko pričakujemo, da bo razgledna ploščad dokončana, je Stanislav Knez dejal, da kakih posebnih rokov sicer nimajo določenih, se pa nadejajo, da bo gradnja potekala čim hitreje in brez kakih posebnih zapletov, tako da bi bila dela dokončana že tekom poletja.

 

Postavitev kovinske nosilne konstrukcije naj bi bila predvidoma končana že v mesecu maju, ko bo na Stari grad pripeljani tudi leseni elementi, kar bo, spričo precejšnjih dolžin posameznih elementov, na ovinkasti cesti, ki vodi na Stari grad, bržkone tudi svojevrsten logističen podvig.

Razen tega, da se je gradnja razgledne ploščadi na Starem gradu že začela, pa je razveseljivo tudi to, da se, po naročilu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamni, čistijo tudi razvaline oz. obzidje nekdanjega gradu.

 

Povezava: Stari grad utegne že kmalu dobiti atraktivno razgledno ploščad