Naslovnica / ŠPORT / Začetek Državnega prvenstva za dečke in deklice

Začetek Državnega prvenstva za dečke in deklice

Včeraj se je na Jesenicah s 1. krogom pričelo Državno prvenstvo za dečke in deklice za leto 2021. Igrajo se štirje krogi na različnih kegljiščih. Zadnji krog bo v drugi polovici decembra, ko bomo dobili tudi nove prvake v najmlajših kategorijah.

Na Jesenicah je nastopilo 63 dečkov in deklic iz cele Slovenije. Glede na starost so razdeljeni v štiri kategorije. KK Calcit Kamnik je imel v 1. krogu dva dečka in eno deklico. Domen Bodlaj je nastopil v 1. kategoriji, v kateri se igra 60 lučajev na polno. Podrl je zelo dobrih 312 kegljev. Manca Progar (letnik 2008) in Aljaž Vehovec (Letnik 2009) sta nastopila v 3. kategoriji, v kateri se že igra 120 lučajev mešano. Manca je dosegla rezultat 444, Aljaž pa 380 podrtih kegljev.

Kegljaški klub Calcit Kamnik veliko pozornost posveča vzgoji mladih kegljačev. Letos je skrb zanje prevzel g. Franci Spruk, podpredsednik KK Calcit, vodja prve moške ekipe in trener, ter v kegljaških krogih zelo cenjen strokovnjak. To je zelo pomembno, saj morajo bodoči kegljači že na začetku poti dobiti prave informacije tako glede fizične pripravljenosti kot same tehnike kegljanja. In g. Franci Spruk je jamstvo za to.

Pred kratkim smo poročali o Športnem dnevu, ki so ga na našem kegljišču preživeli učenci OŠ Toma Brejca. Rezultat tega je 14 dečkov in deklic, ki so se javili, da želijo ta lepi šport bolje spoznati. Upamo, da bomo med njimi dobili tudi bodoče igralce in igralke za vrhunske dosežke.

Štefan Flerin