Naslovnica / ŠPORT / Začetek kegljaške sezone v državnih ligah

Začetek kegljaške sezone v državnih ligah

Prejšnji konec tedna se je začela nova sezona v slovenskih državnih kegljaških ligah. Tudi v tej sezoni Kegljaški klub CALCIT Kamnik nastopa s kar petimi ekipami, kar je največ med vsemi klubi. Prva moška in prva ženska ekipa nastopata v 1.A ligi, 2.moška ekipa v 2.ligi zahod, tretja moška ekipa v 3.ligi zahod, 2. ženska ekipa pa v 2. ženski ligi zahod.

To kaže na zelo dobro delo v klubu, saj toliko ekip pomeni vsaj 35-40 igralk in igralcev, ki morajo biti na voljo za tekme. Vsa pohvala gre vodstvu kluba in trenerjem, pa tudi ostalim članom, ki se trudijo, da bi zagotovili igralcem čim boljše pogoje za delo. Tako so letos zamenjali celotno avtomatiko in računalnik, kar ni bil majhen finančni zalogaj. Dodane so bile tudi plošče z imeni igralcev, ki so na stezah. Poleg tega je sedaj omogočen prenos vseh tekem ¨v živo¨, kar je velika pridobitev, saj si bodo lahko sedaj tekme ogledali tudi tisti ljubitelji kegljanja, ki iz različnih razlogov v času tekem ne morejo priti na kegljišče. Koristi pa tudi igralcem, ki lahko analizirajo svoje nastope in tudi sami vidijo, kaj lahko pri svoji igri še izboljšajo. Ne smemo pozabiti tudi odličnega rednega vzdrževanja objekta ter samega tekmovalnega prostora na kegljišču, ki je med najlepšimi v Sloveniji, velja pa tudi za eno najtežjih.

V tej sezoni so si vse ekipe zadale visoke cilje: prva moška in prva ženska ekipa napadata vrh lestvice, ostale tri ekipe pa napredovanje v višje lige.

V prvem krogu je prva moška ekipa gostovala pri ekipi OGRAJCA v Ljubljani, ki je iz 2.lige ekspresno v dveh sezonah prišla v 1.A ligo. Da novincev ne gre podcenjevati, pove podatek, da imajo v svojih vrstah reprezentanta in enega najboljših slovenskih igralcev Primoža Pintariča, ter bivšega reprezentanta Damjana Hafnarja.

V prvem bloku so za CALCIT I. nastopili: Matej Turk, Kristjan Mijatović in Igor Zamljen. Začeli so odločno in si že v prvem setu priigrali 51 kegljev prednosti. Nerazpoloženi domačini so se potem zbrali, vendar je le Pintariču precej srečno uspelo dobiti točko proti Kristjanu, Matej (563 podrtih kegljev) in Igor pa sta osvojila točki za CALCIT. Prednost je znašala 41 kegljev.

V drugem bloku so nastopili Jure Starman, Gašper Burkeljca in po dolgem okrevanju spet Marko Oman. Marko in Gašper sta sicer izgubila točki (Marko le za 5 kegljev), vendar je za zanesljivo zmago s 5:3 in razliko +94 kegljev poskrbel Jure. Dosegel je najboljši rezultat tekme, 600 podrtih kegljev.

Prva ženska ekipa je imela težko gostovanje pri ekipi Miklavž v Mariboru. Na težkem kegljišču se niso najbolje znašle in domačinke so slavile s  7:1. Poznala se je odsotnost Irene Koprivc zaradi bolezni, od nastopajočih Kamničank pa je bila najboljša Tea Repnik s 542 podrtimi keglji.

Druga moška ekipa je doma gostila ekipo ADRIA, ki je v prejšnji sezoni prepričljivo osvojila 1. mesto v 3.ligi zahod. Čeprav nekoliko oslabljeni, so domačini pričakovali zmago. Žal se gostje niso ustrašili težkega kegljišča in so na krilih odličnih reprezentanta Kraglja (593) in Kneževiča (587) slavili s 5,5:2,5. Najboljši pri domačih je bil Miha Uršič s 557 podrtimi keglji.

Tretja moška ekipa je tudi igrala doma proti ekipi LOKOMOTIVA iz Ljubljane. Pričakovali so gladko zmago, toda gostje so se odlično upirali. Obilo smole je imel Franci Grubar, ki je kljub odlični igri in 600 podrtimi keglji izgubil točko v zadnjem lučaju. Tako so prvi del dobili gostje z 2:1, vendar so bili keglji na strani CALCITA  + 62. V drugem bloku se je izkazal Franci Poljanšek s 577 podrtimi keglji in gladko zmago, odločilno točko k zmagi s 5:3 pa je prispeval Gašper Pirman.

Druga ženska ekipa še ni pričela z nastopi, saj v tej konkurenci nastopa le šest ekip, zato bodo s tekmovanjem pričeli 12.10.2019.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Ogled tekem v živo je možen na youtube kanalu:  KKCALCIT Kamnik

Štefan Flerin,
KK Calcit Kamnik