Naslovnica / Črna kronika / Zaenkrat jesensko deževje ni povzročilo večjih težav
Poplave v Volčjem Potoku 8. novembra 2014

Zaenkrat jesensko deževje ni povzročilo večjih težav

Tokratna pošiljka jesenskega deževja na Kamniškem k sreči še ni povzročila večji težav, reki Kamniška Bistrica in Nevljica sta ostali v svojih strugah, nekaj dela pa so gasilci vseeno imeli.

Včeraj, 15. oktobra 2015, so ob 14.21 dobili poziv na pomoč gasilci PGD Motnik, ki so bili obveščeni, da podrto drevo v naselju Zajasovnik zapira cesto proti Trojanam. Gasilci so podrto drevo odstranili ter omogočili neoviran promet.

Ob 17.45 so poziv prejeli tudi gasilci PGD Tunjice, ki so odhiteli v Tunjiško Mlako, kjer so meteorne vode, spričo zamašene cevi za odvajanje meteornih voda, zalile klet stanovanjske hiše. Gasilci so iz kleti izčrpali kakih 10 cm vode, odmašili in očistili pa so tudi odtočno cev.

Avtomatska merilna postaja na reki Kamniški Bistrici v Kamniku je največji pretok reke zabeležila včeraj ob 14. uri, in sicer dobrih 60 kubičnih metrov na sekundo, gladine reke, pa je bila 171 centimetrov, kar je več kot pol manj, kot je znašal pretok reke lani 7. novembra, ko je gladina reke narasla na 249 cm, pretok reke pa je presegel 130 m3/sek.

Vir tabel: ARSO