Naslovnica / NOVICE / Žafrani in sončno vreme so na Veliko planino privabili rekordno število obiskovalcev

Žafrani in sončno vreme so na Veliko planino privabili rekordno število obiskovalcev

Velikonočni prazniki so nam postregli ne samo z domačo potico in velikonočnimi pirhi, temveč tudi s sončnim in toplim vremenom!

Že v petek smo na Veliki planini beležili večje število obiskovalcev, med njimi tudi vse več tujih gostov. Število obiskovalcev je iz dneva v dan naraščalo in na velikonočni ponedeljek je Veliko planino obiskalo rekordno število tako domačih kot tujih gostov, ki so prišli občudovati vijolične travnike. Nihalka je vozila ves čas ter tako v teh nekaj dneh prepeljala več potnikov, kot v enakih obdobjih preteklih let.

Med velikonočnimi prazniki so številne obiskovalce na Veliko planino privabili žafrani, sončno vreme ter tople temperature. Seveda pa tudi neokrnjena narava in mir ter prostrani travniki med idilo pastirskih koč, ki privabljajo ljubitelje narave vse dni v letu. Tokrat smo zabeležili nov rekord, saj je v treh dneh Veliko planino z nihalko ter peš obiskalo kar 5.000 obiskovalcev. Nihalka, ki obratuje vse dni v letu, potnike na planino pripelje v le v petih minutah. Obiskovalci nato pot nadaljujejo s sedežnico vse do vrha, od kodar se odpre čudovit razgled na pastirsko naselje in Kamniško Savinjske Alpe.

Lačne in žejne obiskovalce vabimo v gostišče Zeleni rob, kjer vam bomo postregli z odličnimi enolončnicami, sladkimi skutinimi štruklji, ajdovimi žganci, kislim zeljem, domačo klobaso in drugimi jedmi, vi pa boste ob dobri hrani uživali ob razgledu na ljubljansko kotlino.

Med družinami in pohodniki je Velika planina vse bolj priljubljena destinacija, ki jo iz leta v leto obišče tudi vse več tujih obiskovalcev. Praznike so za obisk planine izkoristili tudi gosti iz sosednje Italije, Hrvaške, Španije, Češke, Nemčije in drugih držav. Pred prazničnim vikendom smo odprli tudi Kamp Alpe, kjer smo že gostili prve ljubitelje kampiranja ter letni vrt Pod žičnico, kjer boste v toplih mesecih, vse do konec septembra, lahko uživali v naravni senci kostanja ob pogledu na Kamniško-Savinjske Alpe.

Novi praznični dnevi se vztrajno bližajo, saj bo že kmalu zadišalo po prvomajskem golažu Pod žičnico, kamor vas 1. maja vabimo od 7. ure dalje! Prvomajske počitnice lahko izkoristite tudi za večdnevni oddih pod Veliko planino, in sicer v kampu Alpe, kjer lahko najamete alpske hišice za dve osebi, kamp Alpe pa je odlična izhodiščna točka za obisk doline Kamniške Bistrice, Velike planine ter drugih okoliških vrhov. Nihalka obratuje vse dni v letu, v času prvomajskih praznikov in šolskih počitnic bosta nihalka in sedežnica obratovali po prazničnem voznem redu in sicer nihalka vsak dan od 9:00 do 17:00, sedežnica pa od 9:30 do 16:15.

Vabljeni na Veliko planino!

Velika planina d.o.o.