Naslovnica / NOVICE / Zajčki z jajčki, pisanice, moda in zabava

Zajčki z jajčki, pisanice, moda in zabava

Pomladni in velikonočni utrip je že nekaj časa moč občutiti tudi v osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Qlandia, v je na ogled postavljena tudi zanimiva razstava pirhov in pisanic.

V razstavnih vitrinah, ki jih najdete pri blagajnah trgovine Spar v kamniški Qlandii, si lahko ogledate pirhe in pisanice izdelane v različnih tehnikah, kakršne v času velikonočnih praznikov izdelujejo, ne le na različnih koncih Slovenije, ampak tudi širom sveta.

Nekaj primerkov je prav zares lepih in zanimivih, še posebej, ker jih, vsaj v naših koncih, ni moč videti vsak dan, prav imenitno pa, v pirhe in pisanke okrašena, izgledajo tudi velika(nska) nojeva jajca, saj bi že en sam tak pirh najbrž zadostoval za obilen velikonočen zajtrk cele družine.

 

Je pa v osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Qlandia v tem času, razen velikonočnega utripa, moč že kar nekaj časa zaznati tudi živahen pomladni utrip, ki je popestren z različnimi prireditvami.

V začetku meseca je bilo moč z okusnimi »zmešančki« oz. smutiji pomlad okusiti z Anjo Žontar, ki je, med drugim, pripravila tudi takšnega z okusom potice, ki je vse, ki so ga poskusili, spomnil na nepopisno veselje strganja sklede in lizanja kuhalnice v časih, ko so babice pekle potice.

Nekoliko drugačnega veselja pa so bili deležni tudi obiskovalci Qlandie, ki so na kolesu sreče lovili zlate ribice, še posebej tisti, ki so dobili vrednostne darilne kartice.

Ker pa spomladi ne zacvetijo zgolj rožice, ampak nastopi tudi čas za menjavo garderobe ter osvežitve osebnega modnega stila,  je Tjaša Kokalj, ob pomoči Ule Furlan, v petek ljubiteljem in ljubiteljicam mode, na zabaven način podala nekaj stilskih nasvetov, ki utegnejo olajšati nakupovanje oblačil in modnih dodatkov.

 

Še bolj živahno pa utegne biti v kamniški Qlandii biti v petek, 19. aprila 2019, ko bosta čarovnik Jole Cole in Qlara otrokom pripravila veliko pomladno zabavo.