Naslovnica / ŠPORT / Zaključek jesenskega dela kegljaške sezone

Zaključek jesenskega dela kegljaške sezone

Prvih 9 krogov državnega ligaškega tekmovanja je postreglo z zanimivimi kegljaškimi tekmami. Najboljše izhodišče za nadaljevanje sezone si je prikegljala 1. moška ekipa, ki po polovici odigranih tekem na lestvici zaseda odlično 2. mesto.

S prepričljivo zmago tekme 9. kroga proti članom KK Kočevje z 8:0 (3620:3297) in porazom ekipe KK Bresta v Litiji so si ponovno priborili 2. mesto na lestvici. Na tekmi, ki je postregla z eno izmed najboljših kegljaških predstav Kamničanov, so prav vsi kegljači odlično opravili svojo nalogo. Omeniti velja kar 3 rezultate preko 600 podrtih kegljev, ki so jih dosegli Jure Starman(619), Franci Grubar(611) in Marko Oman (622). Seveda pa je želja po osvojitvi naslova klubskega državnega prvaka zelo velika, zato bo spomladanski del sezone predvsem v znamenju lova na 1. mesto, ki ga trenutno drži 1. ekipa KK Triglav Kranj.

Kegljačice 1. ekipe po koncu jesenskega dela sezone zasedajo 8. mesto na lestvici 1.A ženske lige. 2 zmagi in en neodločen rezultat je prinesel 5 točk, vendar pa je pomembno dejstvo, da za 4. mestom, ki vodi v evropska tekmovanja, zaostajajo le 6 točk, ki pa jih ob konstantnih nastopih in dobrih igrah še lahko nadoknadijo. Tekma 9. kroga proti svetovnim prvakinjam iz Celja je upravičila pričakovanja in zmage z 1:7 (3237:3417) so se veselile Celjanke. Na tekmi sta se od Kamničank z odličnima rezultatoma dokazali Damjana Pogačnik (573) in Irena Koprivc (568).

8. mesto na lestvici 2. moške lige Zahod je za 2. moško ekipo nekoliko slabši rezultat, ki pa je posledica nekaterih na tesno izgubljenih tekem, ki so se odločale v zadnjih metih tekme. Kljub temu, je ekipa iz tekme v tekmo bolj suverena in počasi bojo prišli uspehi tudi na tekmah z napeto končnico. Na tekmi 9. kroga so v gosteh kegljači 2. ekipe naleteli na ekipo KK Ograjca, ki trenutno zaseda 3. mesto na lestvici, in se morali sprijazniti s porazom 6,5:1,5 (3397:3325). Na tekmi sta se z dobrim kegljanjem in enakim rezultatom  izkazala Žan Grm in Igor Zamljen, ki sta podrla 576 kegljev. Sicer pa v KK Ograjca nastopata 2 bivša člana kamniške 1. ekipe, v svojih vrstah pa imajo tudi reprezentanta Primoža Pintariča, ki je pretekli teden v tekmovanju občinske lige dosegel izjemen rezultat 654 podrtih kegljev in tako izenačil moški rekord kegljišča v Kamniku.

V 3. moški ligi Zahod pa se kegljači 3. ekipe, kljub trenutno 5. mestu na lestvici, borijo za sam vrh. Liga, kjer imajo ekipe od 3. do 6. mesta enako število točk (10 točk), postaja vedno bolj zanimiva in napeta. Prvo mesto v ligi in napredovanje v višjo ligo je po vsej verjetnosti že odločeno in pripada ekipi KK Slavija Štojs, ki še ne pozna poraza v letošnji sezoni. Boj za 2. mesto pa je še popolnoma odprto, Kamničani in ostale ekipe (od 3. do 6.mesta) pa za drugouvrščeno ekipo KK Triglav Kranj 3 zaostajajo le 4 točke. Na tekmi 9. kroga so člani 3. ekipe odšli na gostovanje v Tržič k 2. ekipi KK Ljubelj Tržič. S težkega gostovanja so se vrnili s porazom 5:3 (3183:3058). Na tekmi sta se od naših kegljačev najbolje odrezala Uroš Poljanšek in Danijel Istenič, ki sta z rezultatom 540 podrtih kegljev odlično začela tekmo.

Ligaško tekmovanje se ponovno začne 16.1.2016, do takrat pa kegljače čakajo tekme državnih prvenstev v različnih kategorijah in disciplinah.

Peter Jantol

Rezultati prve polovice sezone

Rezultati prve polovice sezone 15_16