Naslovnica / ŠPORT / Zaključek kegljaške državne lige: Kamniški kegljači in kegljačice izpolnili glavne cilje sezone

Zaključek kegljaške državne lige: Kamniški kegljači in kegljačice izpolnili glavne cilje sezone

Glavni cilj, ki smo si ga zastavili v Kegljaškem klubu Calcit Kamnik na začetku sezone,  je bila uvrstitev moške in ženske ekipe med najboljše 4 ekipe v ligi in zagotovitev nastopa na enem od Evropskih mednarodnih pokalov. To je uspelo obema ekipama.

Najboljši kamniški kegljači so si v zadnjih tekmah 1.A slovenske moške lige prikegljali pomembne zmage proti neposrednim tekmecem za končno 3. mesto in ga na koncu tudi osvojili. Najpomembnejša je bila zmaga proti ekipi KK Proteus Postojna s 4,5:3,5 v Kamniku v 14. krogu državne lige, ki je prinesla tisti pomembni 2 točki prednosti na lestvici, ki sta Kamničanom prinesli nekoliko več sproščenosti, kar se je videlo tudi na zadnji tekmi proti Hrastniku, ki so jo Kamničani dobili z rezultatom 8:0. Končno 3. mesto je Kamničanom prineslo nastop na mednarodnem NBC Pokalu, ki bo potekal v začetku oktobra.

Bronasta 1. moška ekipa
Stojijo: Jakob Jančar, Matej Turk, predsednik Igor Zamljen, glavni trener Franc Spruk
Čepijo: Jure Starman, Gašper Burkeljca, Kristjan Mijatovič, Peter Jantol

Nastopa na NBC pokalu se lahko veselijo tudi predstavnice 1. ženske ekipe, ki so v 1.A ženski državni ligi osvojile 4. mesto. Pravico nastopa na pokalu so si Kamničanke priborile v zadnjem 18. krogu, ki so ga odigrale v Kamniku proti neposrednim tekmicam iz KK Brest Cerknica. Tekmo so morale dobiti z rezultatom 6:2, kar jim je tudi uspelo. To je odličen uspeh za žensko kegljanje v Kamniku, saj so si dekleta po nekajletni odsotnosti od nastopanja na največjih klubskih pokalih že zelo želele nastopa proti drugim evropskim ekipam.

1. ženska ekipa KK Calcit Kamnik:
Stojijo: Lidija Pirman, Noemi Živkovič, Irena Koprivc, Tadeja Kokalj
Čepijo: Tea Repnik, Urška prelog-Košir, Klara Koprivec, Tamara Pevec

Ostale kamniške ekipe so v svojih ligah dosegli sledeče rezultate:

  1. moška ekipa: 4. mesto v 2. ligi Zahod
  2. ženska ekipa: 4. mesto v 2. ligi Zahod
  3. moška ekipa: 5. mesto v 3. ligi Zahod

Peter Jantol