Naslovnica / Črna kronika / Zalezovalec, nasilni bivši mož in množično vlamljanje v avtomobile
Simbolična fotografija

Zalezovalec, nasilni bivši mož in množično vlamljanje v avtomobile

Kamniški policisti so včeraj obravnavali več vlomov v avtomobile, nasploh pa so imeli precej pester teden v katerem so imeli opraviti z zalezovalcem, dišečim tatom oz. tatico, nasilnim bivšim možem, spletnimi goljufi in prevaranti, kot vedno, pa so jim precej dela naredile tudi različne prometne nesreče.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 8. do 14. februarja 2016)

Zalezovalec zasledoval in nadlegoval dvojico občanov
06.02.2016 – Policisti so prejeli prijavo kaznivega dejanja zalezovanja. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec na osebni avtomobil oškodovanca namestil GPS sledilno napravo, s katero si je pomagal pri sledenju in nadlegovanju dveh oškodovancev. Opravljen je bil ogled vozila in zasežena je bila sledilna naprava. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper znanega vohljača podali kazensko ovadbo.

Policisti iščejo dišečega tatu
07.02.2016 – Policisti so bili obveščeni , da je v eni izmed trgovin trgovskega centra Qlandija v Kamniku, neznanec odtujil več kozmetičnih izdelkov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec dejansko odtujil enajst parfumov v skupni vrednosti 570,89 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, bržčas pa ga utegnejo že kmalu izvohati.

Dimniški požar v Šmartnem
08.02.2016 – V stanovanjski hiši, v Šmartnem v Tuhinju je prišlo do dimniškega požara. Policisti so na kraju ugotovili, da so se vnele saje v dimniku. Poleg policistov so na kraju tudi štirje gasilci PGD Kamnik in šest gasilcev in PGD Šmartno v Tuhinju. Nastala je manjša materialna škoda. Tuja krivda izključena sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Pijan tepel in žalil bivšo ženo
08.02.2016 – Policisti so bili napoteni v Šmarco, odkoder je klicala oškodovanka in povedala, da jo je nekdanji mož, s katerim še vedno živita v isti hiši, udaril. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bivši partner pijan prišel na naslov in verbalno ter fizično obračunal z nekdanjo ženo. Ta je ob tem zadobila telesne poškodbe, zdravniško pomoč pa je sama iskala v zdravstvenem domu Kamnik. Ker je bil storilec že večkrat obravnavan za omenjena dejanja, mu je bila, skladno z določili 60. člena Zakona o naloga in pooblastilih policije, izrečena prepoved približevanja bivši partnerici in stanovanju kjer živi. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Kljub izrečeni prepovedi o približevanju osumljenec 9.2.2016 le te ni upošteval, zato so mu policisti izrekli globo v višini 300 EUR. A tudi to ni storilca odvrnilo od neupoštevanja odredbe, saj je istega dne ponovno kršil prepoved približevanja. Takrat so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

Nesreča šolskega avtobusa v Tunjicah
09.02.2016 – V naselju Tunjice so policisti PP Kamnik obravnavali prometno nesrečo z udeležbo avtobusa. Voznik slednjega namreč ni vozil po svojem smernem vozišču in je trčil v sprednji levi del nasproti vozečega osebnega vozila. V avtobusu je bilo dvajset otrok, vendar nihče ni bil telesno poškodovan. Nastala je materialna škoda za okoli 1000 EUR. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog po zakonu o pravilih cestnega prometa.

Ogoljufan na spletu
10.02.2016 – Na PP Kamnik je oškodovanec prijavil kaznivo dejanje goljufije. Policist je v razgovoru ugotovil, da je neznanec na spletu zlorabil njegovo bančno kartico, in sicer tako da je med 26.12.15 in 27.12.15 opravil več spletnih transakcij. Nastala je materialna škoda v skupni vrednosti 444,50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Pešec v nesreči zadobil hude poškodbe
11.02.2016 – Policisti so v križišču pri zdravstvenem domu Kamnik obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila v križišču Šolske ulice in regionalne ceste Duplica-Kamnik trčila v pešca, ki je za dobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom ZD Kamnik odpeljan na UB KC Ljubljana. Prometno nesrečo so obravnavali policisti prometne policije iz Ljubljane.

Z avtom v jarek
12.02.2016 – V naselju Soteska so policisti PP Kamnik obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica z osebnim avtomobilom vozila v kraju Soteska, po regionalni cesti v smeri naselja Kamniku. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, glede na razmere, je zapeljala izven vozišča in obstala v obcestnem jarku. Na kraju so gasilci PGD Kamnik vozilo z dvigalom dvignili iz jarka. Nastala je materialna škoda v višini okrog 2000 EUR. Povzročiteljici je bila izrečena globa po zakonu o pravilih cestnega prometa.

Zlorabili podatke in na njegovo ime kupili turistično usmerjevalno tablo
12.02.2016 – Na PP se je oglasil občan in podal prijavo za kaznivo dejanje zlorabe osebnih podatkov. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznana oseba ustvarila e-mail na ime oškodovanca in v neko podjetje podala povpraševanje za nakup turistične usmerjevalne table ter tako zlorabil osebne podatke oškodovanca. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, bržčas pa z iskanjem prevarantov ne bodo imeli težkega dela, saj jih bo do njih najbrž na pravo pot usmerila že kar turistična usmerjevalna tabla.

Trčil in pobegnil
13.02.2016 – Policisti policijske postaje Kamnik so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil osebne podatke in izpolnil EU poročilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ustrezno ukrepajo.

Množični vlomi v avtomobile na mestnih ulicah Kamnika
14.02.2016 – Policisti policijske postaje Kamnik so obravnavali več vlomov v osebne avtomobile na mestnih ulicah v naselju Kamnik. V vsa vozila je bilo vlomljeno na isti način, t.j. z razbijanjem stekla na voznikovih vratih. Iz vozil so bili odtujeni različni predmeti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.