Naslovnica / Črna kronika / Zamaskirana in oborožena roparja oropala stanovanje v Kamniku
Simbolična fotografija.

Zamaskirana in oborožena roparja oropala stanovanje v Kamniku

Včeraj zvečer so občane Kamnika, pa tudi Domžal, vznemirile oborožene policijske patrulje, ki so v polni opremi izvajale cestne zapore in iskale predrzna oborožena roparja, ki sta oropala stanovanje na območju Kamnika.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je dvojica zamaskiranih neznancev, sinoči okrog 20:35, pozvonila na vratih stanovanja, ko pa jih je oškodovanec odprl, pa sta zlikovca oškodovancu in še eni osebi zagrozila z orožjem, oz. s pištolama podobnima predmetoma, ter jima ukazala, da se uležeta na tla. Medtem sta predrzna roparja pregledala notranjost stanovanja iz katerega sta vzela mobilni telefon in odšla neznano kam.

Oškodovanec je o dejanju obvestil policijo, ki je nemudoma začela izvajati nujne ukrepe, tudi poostrene kontrole in blokade cest. Ena izmed tovrstnih policijskih kontrol oz. blokad, na kateri so policisti preverjali voznike in pregledovali vozila, je bila tudi na rondoju v Šmarci, kar je nekoliko vznemirilo občane, ki so se spraševali predvsem o razlogih za tako močno prisotnost policistov.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, policisti storilcev zaenkrat še niso uspeli izslediti, policisti pa nadaljujejo z intenzivnim delom.

Policija prosi vse občane, ki bi morda razpolagali s kakršno koli informacijo povezano z dogodkom, da pokličejo na Policijsko postajo Kamnik na tel. št. 01/830-31-80 ali na intervenetno številko 113, ali anonimno številko policije 080 1200.