Naslovnica / ŠPORT / Zanimivo dogajanje na kegljaškem parketu pred zaključkom jesenskega dela sezone

Zanimivo dogajanje na kegljaškem parketu pred zaključkom jesenskega dela sezone

7. krog državne lige je bil za kamniške kegljače eden izmed manj uspešnih. Kegljači 1. ekipe so na domačem kegljišču po odličnem začetku izgubili tekmo proti kegljačem iz KK Brest Cerknica, ki so v drugem delu pripravili izjemen preobrat in izjemno igro, ki ji kamniški kegljači niso mogli slediti in izgubili tekmo z rezultatom 2:6.

Poraz proti Brestu je kegljače 1. ekipe potisnil na 3. mesto v 1.A ligi in še nekoliko otežil boj za 1. mesto na lestvici. Najboljše kamniške kegljačice so pozitivno presenetile in odigrale najboljšo tekmo sezone in si priigrale pomembno točko za nadaljevanje sezone. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 4:4. Pomembno točko so si priigrali tudi člani 3. ekipe, ki so na gostovanju v Kranju dosegli neodločen rezultat 4:4 proti ekipi KK Adergas. Kegljači 2. ekipe pa so se z gostovanja pri KK Izola vrnili brez novih točk in porazom z rezultatom 5:3.

Po točkovno zelo slabem izkupičku 7. kroga in odlični igri naših deklet je prinesel 8. krog novo veselje fantom 1. ekipe, prvi nastop Noemi Živkovič v dresu KK Kamnik, zmago 3. ekipe in zelo tesen poraz 2. ekipe.

Najboljši kamniški kegljači in kegljačice so v 8. krogu gostovali v Postojni. Kot prve so s tekmovanjem začele predstavnice 1. ženske ekipe. Tekma, kjer so prevladovale predvsem postojnske kegljačice se je končala z rezultatom 7:1 (3342:3153) in 189 keglji razlike. Za kamniško ekipo je v drugem paru edino točko priigrala Irena Koprivc, ki je s 569 podrtimi keglji premagala Tino Kresevič, ostale kegljačice iz Postojne pa so bile za naša dekleta enostavno premočne. Na tekmi je prvič v kamniškem dresu zaigrala tudi Noemi Živkovič, ki je proti svojim nekdanjim sokegljačicam prvič po daljšem premoru spet nastopila na tekmi državne lige.

Takoj za dekleti je nastopila še 1. moška ekipa, ki je odšla na gostovanje po zanesljivo zmago in jo tudi dosegla, vendar je bilo dogajanje na tekmi skozi celotno tekmo zelo napeto in večinoma izenačeno. Zmaga z rezultatom 1:7 (3457:3524) in 67 keglji razlike je bila na koncu pravo olajšanje za našo 1. ekipo. Odločilno razliko v kegljih sta v odličnem zadnjem setu tekme pridobila Marko Oman (596) in Damjan Hafnar (620) in sta bila tudi najboljša posameznika tekme proti članom KK Proteus Postojna. Edini dvoboj na tekmi je pri naših fantih izgubil Klemen Mahkovic (575) proti zelo razpoloženemu Bizjak Darkotu (621).

Na domačem kegljišču so člani 3. ekipe dosegli suvereno zmago 6:2 (3248:3176) in 72 keglji prednosti proti kegljačem 2. ekipe KK Pivka. Na tekmi se je izkazal Mirjan Mlinarič s 575 podrtimi keglji, odlično sta na tekmi nastopila tudi Andraž Babnik (557) in Marjan Golob (549).

2. moška ekipa pa je kljub odličnemu ekipnemu rezultatu morala priznati poraz proti kegljačem KK Železniki. Na koncu je zmagovalca odločila razlika v kegljih, ki je na koncu znašala 11 kegljev v prid kegljačev iz KK Železniki. Gostje so zmagali z rezultatom 3:5 (3344:3355). Med našimi kegljači se je na domačem kegljišču najbolje znašel Jakob Jančar s 585 podrtimi keglji.

Peter Jantol