Naslovnica / NOVICE / Zaplet pri prodaji občinskega drsališča – drsališče je izginilo

Zaplet pri prodaji občinskega drsališča – drsališče je izginilo

Občina Kamnik je uspela, za 30.000 evrov, prodati staro drsališče, vedar je le-to, ko ga je želel kupec prevzeti, izginilo iz skladišča, kamor je bilo dano v hrambo. – Direktor podjetja Lucky Luka d.o.o., ki je hranilo mobilno drsališče, na vprašanje o tem, kje se kamniško drsališče nahaja, ni želel odgovoriti. – Občina je zoper omenjeno podjetje že sprožila kazenske in odškodninske postopke.

Pred časom smo na našem portalu objavili prispevek o tem, da je Občina Kamnik objavila javni razpis za zbiranje ponudb za prodajo mobilnega drsališča s hladilnim agregatom. Izhodiščna cena za prodajo drsališča, za katerega je občina pred sedmimi leti odštela 120.000 €, je bila 16.900 €, na razpis pa so prispele tri ponudbe. Izbrana je bila najvišja ponudba v višini 30.000 €, ki jo je ponudilo podjetje Klimasol d.o.o., s katerim je Občina Kamnik želela skleniti kupoprodajno pogodbo, vendar se je vse skupaj precej zapletlo pri prevzemu, saj se drsališče, ki ga je Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik zaupal v hrambo podjetju Lucky Luka d.o.o., izginilo neznano kam.

Drsališče, ki naj bi bilo, po besedah župana Marjana Šarca, še pred božičem preverjeno v skladišču podjetja Lucky Luka d.o.o., je preprosto izginilo, po neuradnih podatkih oz. domnevah, pa naj bi se nahajalo celo v tujini, domnevno v Sarajevu.

Občina Kamnik, ki ji utegne prodaja starega drsališča propasti, je proti podjetju Lucky Luka d.o.o. in njenemu direktorju Luki Klasincu, že sprožila postopke za kazensko in odškodninsko odgovornost, zadevo pa naj bi obravnavali tudi že kriminalisti.

V želji, da dogajanja v zvezi z izginulim drsališčem še dodatno preverimo, smo poklicali direktorja podjetja Lucky Luka d.o.o., Luko Klasinca, ki pa ni bil najbolj zgovoren, saj ni želel dati konkretne izjave. Dejal je, da cele stvari noče po nepotrebnem zapletati, saj hoče zadeve rešiti na miren in brez publicitete.

Na naše vztrajno prigovarjanje je Luka Klasinc, ko smo ga seznanili s podatki, ki jih imamo, s podcenjujočim tonom dejal, da naj je bil postopki razpisa izvedeni zelo po kamniško, zelo vaško, da pa so vse ostalo zgolj neutemeljene klevete, saj ima v zvezi s tem čisto vest ter še enkrat dodal, da vsega skupaj ne želi razreševati prek medijev. Na večkrat ponovljeno vprašanje, kje se kamniško drsališče v tem trenutku nahaja, oz. ali je drsališče res celo v tujini, pa direktor Luka Klasinc ni želel odgovoriti.

Podjetje Lucky Luka d.o.o. je bilo tudi eden izmed ponudnikov za nakup drsališča, vendar je bila njihova ponudba izločena, saj naj bi bila oddana prepozno, kar pa je direktor Klasinc, v telefonskem pogovoru, odločno zavrnil. V vsakem primeru je bila ponudba podjetja Lucky Luka d.o.o. nižja od izbrane ponudbe.

Vzroki za zaplet bi se bržčas utegnili skrivati v napetih odnosih med konkurenčnimi podjetji oz. ponudniki mobilnih drsališč, kar pa nenavadnih potez podjetja, ki mu je bilo drsališče poverjeno v hrambo, zagotovo ne opravičuje, glede na vse skupaj, pa se poraja tudi vprašanje, ali je bilo kamniško drsališče v preteklih letih pri omenjenem podjetju dejansko res zgolj v (plačljivi) hrambi.

 

Pregled izplačil, ki jih je Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik, v zadnjih nekaj letih, plačalo podjetju Lucky Luka d.o.o. – Vir: Supervizor.

lucky luka doo

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve