Naslovnica / NOVICE / Zaradi šlamparij pri gradnji novega krožišča na Bakovniku je županu Marjanu Šarcu prekipelo

Zaradi šlamparij pri gradnji novega krožišča na Bakovniku je županu Marjanu Šarcu prekipelo

Zaradi pomanjkljivosti in napak Gorenjske gradbene družbe pri gradnji novega krožišča na Bakovniku je županu Marjanu Šarcu prekipelo do te mere, da je direktorju omenjenega podjetja napisal ostro pismo v katerem  je nanizal vrsto hudih, vendar tudi povsem utemeljenih očitkov.

Kamničani smo se v času županovanja župana Marjana Šarca lahko že večkrat na lastne oči prepričali, da je zagovornik dobro in natančno opravljenega dela oz. da se drži načela, da morajo biti stvari, ki se delajo v občini narejene dobro. Župana je bilo v preteklosti moč tako že večkrat opaziti na gradbiščih, kjer potek del, predvsem pa kvaliteto izvedbe del, precej redno nadzoruje tudi osebno. Seveda tovrsten nadzor opravljajo tudi njegovi sodelavci, ki so zadolženi za to področje, ampak zaradi osebnega županovega angažiranja in nepopustljivosti, se je župana Šarca med izvajalci del, še posebej pa med različnimi projektanti in vodji gradbišč, oprijel že skorajda zlovešč sloves, saj naj bi se ga bali kot »hudič križa«. Žal pa kaže, da se ga še vedno ne bojijo dovolj, da bi svoje delo opravljali natančno, kvalitetno in brez pomanjkljivosti oz. šlamparij, zaradi katerih zna naš župan včasih povzdigniti tudi glas.

Župan Marjan Šarec med osebnim nadzorom polaganja asfaltne prevleke na Tunjiški cesti.

Župan Marjan Šarec kot “siten majster” med osebnim nadzorom polaganja asfaltne prevleke na Tunjiški cesti.

Gorenjska gradbena družba je v zadnjem času, kot izvajalec številnih investicij na območju občine Kamnik, opravila oz. še opravlja različna gradbena dela ter na račun kamniške občine, kot je moč razbrati iz podatkov aplikacije Supervizor oz. njene posodobljene različice Erar, zaslužila slabe 3 milijone evrov (2.986.022,26 EUR – vir podatka ERAR), kar v časih, ki za gradbena podjetja niso ravno rožnata, zagotovo ni zanemarljivo. Žal razmere na trgu očitno še niso dovolj zaostrene, da bi se gradbeniki in podjetja, ki vendarle uspejo pridobiti kak posel, potrudili v največji možni meri.

Zaradi številnih pomanjkljivosti, ki niso ušle niti očem občanov,  je župan z delom omenjene gradbene družbe na Kamniškem vse bolj nezadovoljen, zato je vprašanje, ali se bo Občina Kamnik v prihodnje še kdaj odločila, da izvedbo gradbenih del zaupa omenjenemu podjetju, kamniške izkušnje pa utegnejo v prihodnje v dvome morebiti spraviti še kako občino oz. investitorja.

krozisce bakovnik 1

Prejšnjo nedeljo je delovišče krožišče samevalo, tokratno menda ne bo.

Krožišče na Bakovniku sodu izbilo dno

Dno soda županove nejevolje so izbile nepravilnosti pri gradnji krožišča na Bakovniku, zaradi česar je županu Šarcu, kot se temu reče, »počil film«, svoje nezadovoljstvo nad površno opravljenim delom, ne le pri gradnji krožišča na Bakovniku, pa je župan strnil v pismu, ki ga je danes poslal Branku Žiberni, direktorju Gorenjske gradbene družbe.

Do kopije omenjenega pisma smo se, prek preverjenih zaupnih virov, uspeli dokopati tudi sami, ker pa se njegova vsebina nanaša na investicije oz. dela, ki se izvajajo z davkoplačevalskim denarjem, oz. gre pri vsem skupaj nedvomno za javni interes, ga objavljamo v celoti.

Župan Marjan Šarec je v pismu naslovljenem na direktorja GGD Branku Žiberni zapisal:

Spoštovani g. direktor,

ne glede na najin včerajšnji telefonski pogovor, sem se odločil, da vam napišem pričujočo pošto. Kot sem vas seznanil, je bilo stanje na gradbišču katastrofalno, zato smo imeli včeraj terenski sestanek, kjer smo ZAHTEVALI, kajti čas lepih prošenj z naše strani je minil, naše potrpljenje z vami pa tudi, da pride na gradbišče druga ekipa. Ekipa, ki bo usposobljena za tovrstne posege v cestno telo. Danes zjutraj sem preveril in ekipa je res druga, taka, ki je že kdaj položila kakšen robnik.

Na tem mestu se vam ne bom zahvaljeval, ker je to predvsem zasluga mojih podrejenih in mene osebno, ki smo »zabili« precej časa, da smo na kraju samem opazovali uničevanje še zadnje trohice ugleda, ki ga je vaša firma imela v naših očeh. Sprašujem se, če je kriza morda zgolj navidezna, saj se vedete, kot da je dela povsod dovolj, denarja pa še več. Vedno sem si želel korektne odnose z vami in tudi drugimi firmami, a to je lahko zgolj vzajemno. S čim smo se vam tako zamerili, da vsaka investicija pusti grenak priokus? Vam kdaj nismo plačali? Vam nismo šli vedno na roko? Se nisem šest let skupaj s sodelavci boril, da delamo kohezijski projekt? Mar nisem imel poguma vzeti kredita v višini 3.800.000 evrov, ko je bilo to tvegano in nismo vedeli, če bodo evropska sredstva!? Mar ne tudi zato, da bi pomagal gradbeništvu v boljše čase!?

Grdo ste pohodili vsa naša prizadevanja s svojo nepripravljenostjo na resno delo. Na izgradnjo krožišča ste poslali ekipo vzdrževalcev, ki jim je polaganje robnikov »španska vas«, betonirati ne znajo, o neenakomernem razmiku med fugami pa ne bom izgubljal besed. Kot človek, ki mu je mar za dobro delo na vseh področjih, se čutim osebno prizadetega, da se pristopa k delu s tako lahkotnostjo. Ob tem pa ni nepomembno dejstvo, da gre za pravzaprav zelo majhen in relativno nezahteven projekt. Krožišče je enopasovno, majhno ob umirjenem prometu, saj cesta ne dopušča hitrosti. Kako boste delali velike projekte, če še tega ne znate. Lahko ste stokrat inženirji, gradbeni tehniki in ne vem še kaj, a dobivam vtis, da to ni bila vaša prva izbira, temveč bolj po sili razmer. Sramota, ki se dogaja vsem na očeh, je neizmerna. Da ne omenjam tudi slabe zaščite gradbišča (zapore prometnih pasov in še kaj). Vkolikor se bo to nadaljevalo, bom sam obvestil Policijo, saj ne želim, da pride do najhujšega.

Zadnje poglavje, kjer pa moje srce dokončno vztrepeta pa nas še čaka. ASFALTIRANJE se mu reče. Veste, na vaše TSC-je se požvižgam, ker niso vredni pol kozarca mrzle vode. Glede na vašo polpreteklo zgodovino v Kamniku me to zadnje poglavje precej skrbi (spoji, ki počijo po enem letu mile zime, 2 kilometra valovite ceste v Volčjem Potoku, »vigl vagl« prehod čez železniško progo v Šmarci, »v tri dni« pofrezano in asfaltirano krožišče v Volčjem Potoku in še bi se našlo…). Lahko bi bili toliko korektni in vsaj tisto valovitost poskusili odpraviti in si s tem povrnili vsaj malo ugleda, a ne za vas je pomemben TSC. Zame je na prvem mestu človek in medčloveški odnos, ki pa med nami »ne štima«, a zagotovo ne zaradi nas.

Predlagam, da resno razmislite o mojem pisanju, kajti prihaja iz terena, ne iz akademskih razglabljanj tipa »Miro Cerar in ekipa«. Ne pišem zato, ker nimam drugega početi, temveč izražam svojo prizadetost nad odnosom vaših podrejenih do mojih podrejenih. Vendarle smo naročnik in si zaslužimo vsaj kanček spoštovanja. Da bi se enkrat nekaj premaknilo brez povišanih tonov z naše strani, a to je zgolj iluzija, podobna odpravi lakote v svetu in svetu brez vojn in orožja.

Spoštovani, velikokrat smo pomaknili našo mejo potrpljenja navzgor, a tokrat je konec! Ne zahtevamo nič drugega kot dobro opravljeno delo. Vaša odgovornost gre vašim lastnikom (vam samim), mi pa smo odgovorni 29500 občankam in občanom. Verjemite, da bom uporabil vsa sredstva, da zaščitim njihov interes.

Kot rečeno, prvi korak (nova ekipa) je bil storjen, tudi delalo se bo v soboto in nedeljo (A JE TREBA TEGA?), saj smo en teden prelagali iz votlega v prazno. Za povrnitev ugleda pa vas čaka še dolga pot. Razmišljam pa tudi, da bi se v bodoče udeleževal seminarjev Združenja asfalterjev, saj se jih vaši podrejeni ne in je najbrž še prostor. Vem, da se vam zdim skrajno žaljiv in nesramen, a sami ste to dosegli, resnica pa ni vedno prijetna. Vedno pa obstaja možnost popravnega izpita, saj sem po duši humanist in skušam iskati dobro v ljudeh.

Z upanjem, da se srečava na terenu, vas lepo pozdravljam!

Marjan Šarec, župan

Živahnejši utrip na gradbišču

krozisce bakovnik 14Sodeč po povsem drugačnem delovnem utripu, ki ga je bilo, za razliko od prejšnjih dni, danes moč zaznati na gradbišču novega krožišča na Bakovniku, je županova nejevolja očitno dosegla svoj namen, kajti danes so še v času, ko so si gradbeni delavci privoščili malico, na gradbišču delovodje in projektanti precej razburjeno stikali glave.

Žal niso bili pripravljeni dati tudi kake izjave oz. pokomentirati županovih očitkov, saj naj bi jim tega, kot so dejali, ne dopuščala službena pravila družbe, vseeno pa smo uspeli iz njih mimogrede neuradno izvleči, da naj bi bila velika večina nepravilnosti in pomanjkljivosti, ki so županu privzdignile pokrov, že odpravljene, krožišče pa naj bi bilo čez teden dni tudi že asfaltirano.

Zaenkrat še brez pojasnil in odgovorov družbe

krozisce bakovnik 20Za komentar oz. odgovore smo zato zaprosili tudi direktorja Gorenjske gradbene družbe Branka Žiberno, ki pa ga, vsaj za enkrat še nismo uspeli dobiti na telefon. V času našega klica naj namreč ne bi bil večna sedežu podjetja, v tajništvu družbe pa nam številke njegovega mobilnega telefona niso želeli zaupati, temveč so izrazili željo, naj jim naša vprašanja, ki jih bodo posredovali direktorju, raje pošljemo na njihov elektronski naslov.

Na pojasnila in odgovore Gorenjske gradbene družbe oz. njihovega direktorja Branka Žiberne zaenkrat še čakamo, objavili pa jih bomo takoj, ko jih bomo prejeli.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve