Naslovnica / KULTURA / Zarisane izpovedi Dušana Lipovca

Zarisane izpovedi Dušana Lipovca

Ob skorajšnji deseti obletnici prezgodnje smrti kamniškega slikarja Dušana Lipovca, je bila sinoči v prostorih galerije Mihe Maleša odprta razstava njegovih likovnih del.

Odprtja razstave se je udeležila precejšnja množica obiskovalcev, ljubiteljev umetnosti ter povečini tudi prijateljev in znancev pokojnega Dušana Lipovca, ki se v kamniški ustvarjalni prostor ni zapisal zgolj kot slikar, ampak tudi kot publicist, pesnik in likovni kritik, predvsem pa kot človek, ki je znal k ustvarjanju vzpodbuditi marsikaterega kamniškega ustvarjalca.

lipovec-males14

Razstavo je, kot realizacijo obljube dane na lanskem tradicionalnem spominskem likovnem srečanju, ki se vsako leto odvija Pod skalo, pripravila kustosinja Saša Bučan, ki je spregovorila nekaj besed o ustvarjanju in delu Dušana Lipovca, samo razstavo, pa je odprl kamniški župan Marjan Šarec.

lipovec-males3

Razstava, ki na pregleden način prinaša številna dela iz različnih obdobij Lipovčevega bogatega ustvarjalnega opusa, je pospremljena tudi s priložnostnim katalogom, sama razstava, pa je vredna ogleda tudi zaradi tega, ker so na njej razstavljena dela, ki se povečini nahajajo v zasebnih zbirkah.

lipovec-males28

V kulturnem programu ob odprtju razstave sta nastopila Tone Ftičar, ki je prebral nekaj Lipovčevih pesmi, ter harmonikar Jonas Tomšič.

V prostorih Galerije Miha Maleš bo razstava na ogled do konca letošnjega oktobra.