Naslovnica / Črna kronika / Zaseg vozila in pridržanje zaradi nedostojnega vedenja

Zaseg vozila in pridržanje zaradi nedostojnega vedenja

Z neupoštevanjem navodil policistov si je voznik osebnega vozila, ki je poprej zavrnil preizkus alkoholiziranosti, včeraj zvečer nakopal precejšnje težave, saj je ostal brez vozila, zaradi vmešavanja v postopek, kršitve javnega reda in miru ter nedostojnega vedenja, pa so morali policisti zoper enega izmed potnikov v vozilu uporabiti tudi prisilna sredstva.

Včeraj zvečer so policisti v Kamniku obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je omenjeni voznik odklonil, zaradi česar so mu policisti nadaljnjo vožnjo prepovedali. Voznik pa se je na policijsko prepoved očitno požvižgal, tako da je bil okoli 22. ure ponovno ustavljen pri bencinskem servisu OMV, tekom samega postopka pa se je vse skupaj precej zapletlo.

 

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti, zaradi neupoštevanja prepovedi in nadaljevanja s prekrškom, na kraju odredili zaseg vozila, kar pa je povzročilo precej hude krvi. V policijski postopek z voznikom sta se namreč začela vmešavati tudi voznikova sopotnika, ki sta se, po navedbah policistov, nedostojno vedla na javnem kraju in do policistov, zaradi česar so policisti enemu izmed njiju izdali plačilni nalog, za drugega, ki ni prenehal s kršitvijo, pa je bilo odrejeno pridržanje.

Kršitelj se je prijetju fizično upiral, zaradi česar so bili policisti primorani zoper njega uporabiti prisilna sredstva, tudi njemu pa bo, po noči, ki jo je preživel v pridržanju, izdan plačilni nalog.