Naslovnica / NOVICE / Zimska služba na kamniških cestah se izvaja že od 4. ure zjutraj

Zimska služba na kamniških cestah se izvaja že od 4. ure zjutraj

Komunalno podjetje Kamnik, d. d. občanke in občane obvešča, da so z aktivnostmi zimske službe pričeli ob 4. uri zjutraj, ko dež še ni prehajal v sneg. Sprva se je izvajalo preventivno posipanje asfaltnih in makadamskih cest, poleg izvajalcev koncesionarja pa je bilo pri posipanju prisotnih 12 kooperantov.

Preventivno posipanje se je izvajalo do 6. ure zjutraj, in sicer na območju celotne občine (center Kamnika in okolica, Brezje nad Kamnikom, Oševek-Briše, Tuhinjska dolina, Žale, Stranje, Černivec, Podhruška, Sovinja Peč, Šmartno, Gradišče idr.).

Ob približno 6. uri zjutraj je dež pričel prehajati v sneg. V višjih predelih je zapadlo približno od 8 do 15 centimetrov snega (nad približno 500 metrov nadmorske višine), v nižjih predelih pa približno od 4 do 5 centimetrov svežega snega. Z oranjem in drugim posipanjem so službe (od tega 12 kooperantov) pričele ob 6.50, istočasno se je izvedlo še posipanje podhodov in brvi.

 

Razmere na cestah ves čas spremlja preglednik cest. Po podatkih koncesionarja, Komunalnega podjetja Kamnik, d. d., so zimske službe pred dobro uro v Tunjicah in Podstudencu izvedle pluženje. Aktivnosti bodo predvidoma potekale tekom celega dne in se prilagajale vremenskim razmeram.

Vse voznike pa opozarjamo, da moramo pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, udeleženci v prometu predvideti možnost hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema in prilagoditev vožnje razmeram na cestah.

 

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo dopoldne v notranjosti Slovenije večinoma snežilo. Sredi dneva bodo padavine od severa postopno ponehale, popoldne in proti večeru se bo ponekod delno zjasnilo. Popoldanske temperature bodo od -1 do 3. Zvečer in v prvem delu noči bo ponekod po kotlinah nastala megla, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. Jutri zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do -7, v alpskih dolinah pa do -10 stopinj Celzija.

Besedilo: Občina Kamnik
Fotografije: Komunalno podjetje Kamnik, d. d.