Naslovnica / ŠPORT / Zimski orientacijski pokal

Zimski orientacijski pokal

Letošnji Zimski orientacijski pokal (ZOP), ki doživlja že svojo 3. sezono, se je začel na najlepši planini! Velika planina je takoto soboto gostila prvo tekmo letošnjega ZOP-a in to z mednarodno udeležbo. Prav tako se je pokalu pridružila tudi kategorija Dog-trek in daje ZOP-u še večjo prepoznavnost in veljavo.

Skratka. Prvi ZOP je tekmovalce popeljal skozi megleno Veliko planino in njene “satelitske” planine (Mala, Gojška, planina Kisovec,…)…Tekmovalci so bili VRHUNSKI in vzdušje je bilo TAPRAVO in ravno prav tekmovalno, predvsem pa je ZOP pravi odklop in odlična priložnost za ohranjanje kondicije, spoznavanja čudovite narave, krasnih sotekmovalcev in iskanja kontrolnih točk. ZOP ponuja vse kar potrebujete, da se odklopite od vsakdanjega norenja in se enostavno prepustite naravnemu gibanju, ki vas vedno znova popelje skozi čudovito avanturo.

najboljši v trek kategoriji

Najbolje so s progo obravili naslednji trije trekerji:

  1. Gregor Mlakar s časom 1:33:00
  2. Igor Marolt 1:49:50
  3. Krzysctof Muszynski 1:59:50

Najboljša ženska v kategoriji:

  1. Ema Štupar 2:29:12

Lenuh se zahvaljuje vsem tekmovalcem za udeležbo in sproščeno vzdušje, sponzorjem in partnerjem za promocijo in nagrade ter naravi, ker nam nudi takšne odlične terene in kulise, da zimske dni preživljamo na najlepših kotičkih Slovenije!

Aleš Zobavnik

pogled na Kisovec