Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Zmagi na derbiju in napredovanje po lestvici za obe moški ekipi v 2. in 3. državni ligi

Kegljanje: Zmagi na derbiju in napredovanje po lestvici za obe moški ekipi v 2. in 3. državni ligi

Kegljaški derbiji v slovenski 1.A ligi v moški in ženski konkurenci so nujno pomembni za razvoj kegljanja v Sloveniji. Odigrana derbija kamniških kegljačic in kegljačev v 1.A slovenski državni ligi proti predstavnicam in predstavnikom KK Triglav Kranj in KK Brest Cerknica sta povsem upravičila pričakovanja kegljaških navdušencev po izjemnih dvobojih in vrhunskih posameznih rezultatih, ki so bili že primerljivi z najuspešnejšimi ekipami v Evropi, kjer se mnogi kegljači ukvarjajo s kegljanjem tudi profesionalno.

Igralci 1. moške ekipe KK Calcit Kamnik so z zmagama proti 1. moški ekipi KK Triglav Kranj s 6:2 in proti članom KK Brest Cerknica z rezultatom 3:5 dokazala, da so trenutno ekipa z najboljšo kegljaško formo. To dokazujejo tudi rezultati, saj so člani 1. ekipe na tekmi proti Kranjčanom postavili nov ekipni rekord, ki sedaj znaša 3673 podrtih kegljev. Rezultat je posledica kar petih rezultatov preko 600 podrtih kegljev, tekmo sezone pa je odigral Klemen Mahkovic, ki je s 552 podrtimi keglji Kranjčanom postavil izziv, ki ga niso mogli preseči. Odlično igro so člani 1. ekipe potrdili tudi na gostovanju v Cerknici, kjer so ponovno štirje igralci presegli mejo 600-ih podrtih kegljev, najboljše rezultate pa so dosegli Marko Oman s 638 podrtimi keglji, Klemen Mahkovic s 636 podrtimi keglji in Damjan Hafnar s 628 podrtimi keglji.

Tako kot predstavniki 1. moške ekipe so tudi članice 1. ženske igrale proti najboljšim kegljačicam omenjenih dveh klubov. Žal so Kamničanke obe tekmi izgubile, kljub temu da so prikazale dve odlični igri, še posebej pa velja omeniti tekmo v Cerknici, kjer so Kamničanke z rezultatom 3425 podrtih kegljev odigrale eno najboljših tekem letošnje sezone. Tekma v Cerknici se je končala z minimalnim porazom 5:3, kjer je zmagovalno ekipo določila razlika 24 podrtih kegljev v ekipnem rezultatu. Tekma proti Kranjčankam se je končala z rezultatom 1:7.

Razveseljuje tudi dejstvo, da sta 2. in 3. moška ekipa v svojih ligah v zadnjih dveh krogih po dveh zaporednih zmagah napredovali po lestvici. Igralci 2. moške ekipe so po dveh zmagah proti KK Izola in KK Iskra na lestvici 2. lige Zahod napredovali na 6. mesto. Člani 3. moške ekipe pa so z zmagama proti KK Adergas in KK Medvode osvojili 4 točke, ki so jih pripeljale na odlično 3. mesto v ligi.

Peter Jantol